Hailey en Walter zijn dikke vrienden. Ze mag de officiële opening verrichten van de nieuwe viswinkel.
Hailey en Walter zijn dikke vrienden. Ze mag de officiële opening verrichten van de nieuwe viswinkel. Wal-Vis

Officiële opening Wal-Vis

29 september 2020 om 16:12

'Hailey Meester knipt het lint door'

AMERSFOORT Drie oktober moet een hele mooie dag worden voor de vierjarige Hailey Meester. Ze mag dan de officiële opening verrichten van de nieuwe viswinkel van de Walter en Janita Van de Groep. Dat is bijzonder want Hailey is ongeneeslijk ziek.


Arnoud J Spaaij

Walter van de Groep nam afgelopen zomer de viswinkel in Vathorst over van Andries van den Enden en Janwillem van Blaricum. Visspecialist Van de Groep richtte de winkel vervolgens helemaal opnieuw in en de nieuwe viswinkel ging vanaf vijfentwintig augustus verder onder de naam Wal-Vis.


KANJER WENS NEDERLAND ,,Het idee van de opening ontstond door een samenloop van omstandigheden", vertelt Walter van de Groep. ,,Ik had eerder een kiosk in Nijkerk, daar verkocht ik al zo’n twintig jaar vis. De ouders van Hailey kwamen er altijd vis halen en brachten hun dochters mee. Zo leerde ik Hailey dan ook kennen. Ze komt altijd graag bij ons en ook als ik haar elders tegenkom rent ze altijd op me af.” Walter van de Groep is dan ook al haar hele leven haar grote fan en vriend. Hailey bleek terminaal ziek en toen haar ouders vernamen dat er geen behandeling mogelijk is, vonden ze het een mooi idee als hun dochter de viswinkel waar ze graag komt mag openen. Om het idee te realiseren benaderden ze Kanjer Wens Nederland. De stichting vervult wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening. Om de opening extra feestelijk te maken voor Hailey heeft Kanjer Wens Nederland een limousine en beeldscherm geregeld voor zaterdag drie oktober. Om 11.00 uur mag Hailey samen met haar zus het lint doorknippen en daarna is Wal-Vis dan echt officieel open.


PRIJSVRAAG Walter van de Groep heeft een dubbel gevoel bij de feestelijke opening maar de familie is vereerd dat Hailey als eregast aanwezig is en de zaak komt openen. ,,Natuurlijk doen we het graag voor haar maar het is een feestje met een randje.” Alle betrokkenen, familie en medewerkers willen er wel een in elk geval een vrolijk moment van maken voor Hailey en haar zus. De drie dochters van Van de Groep’s en zijn echtgenote staan ook regelmatig in de winkel vertelt hij. ,,De jongste dochter, Mila, maakt de mooie vismaaltijden en salades die in de winkel liggen. We leggen dan ook nog een prachtige opgemaakte vis in de winkel. Een hele bijzondere. Daar verbinden we een prijsvraag aan en een actie voor het KanjerFonds.” Wie raadt wat voor een soort vis er straks bij Wal-Vis op de Spakenburgse botter ligt en weet hoe zwaar die vis is, kan maar liefst een waardebon van honderdvijftig euro winnen. Wal-Vis nodigt iedereen uit voor de opening, met respect voor de coronamaatregelen, en doet een bijzondere oproep aan iedereen die graag bloemen of een attentie wil geven om dan een donatie te doen aan stichting Kanjer Wens Nederland.

a        [Viswinkel Wal-Vis, Winkelcentrum Vathorst, Cruquius 98a, 3825 MH Amersfoort, 033 245 96 05.