Bep Rietveld: Kunst in oorlogs- en vredestijd

28 september 2020 om 15:22


FLEHITE Bep Rietveld, dochter van meubelmaker en architect Gerrit rietveld, verbleef in de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp. Daar tekende ze vele portretten van haar medegevangenen en hun kinderen. Een aantal van deze dierbare portretten is bijeengebracht in Museum Flehite samen met ander werk van haar hand. De tentoonstelling is te zien tot en met 24 januari 2021.
www.museumflehite.nl.

Kinderworkshop portrettekenen

FLEHITE Kunstenares Bep Rietveld tekende heel veel portretten in haar leven. Kom in de herstvakantie een workshop portrettekenen doen. Door snelle oefeningen en veel tips leer je steeds beter kijken. En aansluitend met houtskool een getekend (zelf)portret maken. Datum: vrijdag 23 oktober in Museum Flehite. Tijd: 14.15 – 15.45 uur. Leeftijd: 8 – 12 jaar. Kosten: 8,00 euro. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Tickets via: www.museumflehite.nl.

Spakenburgse Diva’s in het Mondriaanhuis

MONDRIAANHUIS In deze fototentoonstelling zien we t/m 25 oktober hoe de wereld van de kunst van Piet Mondriaan en die van volkscultuur elkaar kunnen versterken. Dit levert verrassende, vervreemdende en grappige beelden op, gemaakt door de kunstenaars van Het Wilde Oog. www.mondriaanhuis.nl.

Architectuurcafé FASadE en WEEF

FASADE Op donderdag 8 oktober organiseert FASadE een architectuurcafé in de Elleboogkerk. Aanleiding is de manifestatie WEEF (zie het artikel links), waarbij kunstenaars het nog onbekende textielverleden van Amersfoort onderzoeken en verbeelden. Twee van hen koppelen deze verbeelding aan architectuur: Maria Blaisse en Bart Lunenburg geven een lezing over hun werk. Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, Start: 20.00 uur. Toegang: 7,50 euro. Aanmelden via www.fasade.nl.


Herfstvakantie in het Mondriaanhuis

MONDRIAANHUIS Op zoek naar een leuk gezinsuitje voor in de hersftvakantie? In het Mondriaanhuis kun je onder meer een leuke speurtocht doen, waarbij je via QR-codes op je telefoon telkens een ander stukje van Mondriaans leven en werk ontdekt. Of ga creatief aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier. Het museum is in deze periode bovendien extra open op maandag 12 en maandag 19 oktober.

Daarnaast organiseert het Mondriaanhuis leuke kinderworkshops. Alle workshops beginnen om 14.00 uur. Op woensdag 14 oktober ‘Porselein schilderen’, op maandag 19 oktober ‘De kunst van het weglaten - Molens schilderen’ en op woensdag 21 oktober het muzikale ‘Victory Boogiewoogie’. Kosten: 8,00 euro. Maximaal 10 kinderen per workshop. Meld je alvast aan via educatie@mondriaanhuis.nl.