Altijd welkom voor een lekker bakkie koffie of thee!
Altijd welkom voor een lekker bakkie koffie of thee! Pexels

Activiteiten in SZH

30 september 2020 om 16:39

Workshops bij de koffie in ’t Middelpunt

Activiteiten in Open Huiskamer

Op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend is de Huiskamer Zielhorst in ’t Middelpunt open van 9 tot 12:00 uur (met uitloop tot 12:30 uur). Op donderdag- en vrijdagochtend kan de ruimte verhuurd zijn. Elke maandag- tot en met vrijdagmiddag is de Huiskamer open van 13:00 tot 16:00 uur (met uitloop tot 17:00 uur). ‘Open’ wil zeggen: vrij toegankelijk voor iedereen die even uit huis wil zijn, een doel wil hebben voor een loopje in de buurt of die gewoon eens even met iemand anders wil kletsen. Dat kunnen andere bezoekers zijn, of de beheerder, gastvrouw/gastheer of stagiair van ’t Middelpunt. Natuurlijk kun je er ook afspreken met een vriend(in) of een kennis. Als de Huiskamer niet ‘open’ is, of te vol (corona…), zijn bezoekers ook van harte welkom in de Foyer. Misschien een potje darten of biljarten? Vanaf oktober biedt de Open Huiskamer regelmatig activiteiten of thema’s aan, waaraan steeds minimaal vijf tot maximaal acht bewoners van de wijken Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier gratis en vrijblijvend kunnen deelnemen. Voor enkele activiteiten is het wel nodig dat belangstellenden zich vooraf aanmelden. Bij overtekening krijgen Zielhorsters voorrang! Er zijn twee soorten activiteiten: ‘Workshops bij de koffie’: eenmalige introductie- of informatiebijeenkomsten, in principe gratis verzorgd door de trainer/gespreksleider. Het WBT Zielhorst en/of de beheerders van ’t Middelpunt zorgen voor de (gesubsidieerde) huur en eventuele materialen voor de deelnemers. De workshops duren twee uur en worden afwisselend gepland op een ochtend (9:30 – 11:30 uur), middag (13:30 – 15:30 uur) of avond (19:30 – 21:30 uur). Als de introductieworkshop voor de deelnemers smaakt naar meer, zou er een vervolg op kunnen komen (dit is niet altijd gratis mogelijk), in overleg tussen de deelnemers en degene die de workshop heeft gegeven.

Overige eenmalige of (half-)jaarlijkse activiteiten: eenmalige activiteiten, gepland en uitgevoerd door een of meer wijkbewoners, al of niet geholpen door een professional. Er mag geen winstoogmerk zitten aan deze activiteit. Het WBT en ’t Middelpunt zorgen voor de (gesubsidieerde) huur. Er kunnen wisselende aantallen bezoekers deelnemen, die zich niet vooraf hoeven aan te melden. De activiteit duurt een heel dagdeel en vindt plaats op een maandag-, dinsdag- of woensdagochtend (9:00 – 12:00 uur), of op donderdagmiddag (13:00 – 17:00 uur). Voorbeeld (reserveer alvast!):

di 17 nov 9:00 – 12:00 u: Sinterklaas/Kersttafelmarkt. Bewoners die zich vooraf aanmelden mogen (schoon en heel) tweedehands speelgoed verkopen. Aanmelden kan door te mailen naar wbt@wijkzielhorst.nl

Zingen zonder zorgen? Dat kan weer! Het koor van Rosita van Oosten zingt ontspannen en ‘coronaveilig’ op een ruime locatie in Schothorst, elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.15 uur. Het repertoire is veelzijdig; er wordt niet naar optredens toegewerkt. Gewoon fijn zingen zonder zorgen dus, voor mensen met én zonder zangervaring. Meer weten? Kijk op www.zingenzonderzorgen.jouwweb.nl of mail naar rositavanoosten@hotmail.com.

De volledige agenda van de wijken is te zien in de Nieuwsbrief SZH (http://eepurl.com/cAUAhX).