Afbeelding
Jeroen van der Veer

Amersfoortse overleden na steekpartij Venlo

1 september 2020 om 15:45

AMERSFOORT Bij een steekpartij in het Limburgse Venlo is zaterdagavond 29 augustus een Amersfoortse vrouw om het leven gekomen.
De verdachte van de dodelijke steekpartij, een 25-jarige man uit ‘s-Gravenhage, werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij aangehouden en in beperking geplaatst.


Op zaterdagavond kreeg de politie rond 23.30 uur een melding binnen van een steekincident in een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Venlo.

De bewoner van de woning vluchtte naar buiten op het moment dat een van zijn gasten een woedeaanval kreeg en zich richtte op de andere gasten die in de woning aanwezig waren. Een 57-jarige vrouw uit Amersfoort werd neergestoken en overleed ter plekke aan haar verwondingen.


FAMILIAIRE SFEER Op basis van een eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat de aanleiding voor de steekpartij in familiaire sfeer ligt.
Het slachtoffer en de dader staan beiden niet ingeschreven in de woning waar het steekincident plaatsvond. Over de relatie tussen de Amersfoortse en de 25-jarige verdachte kan de politie nog niets zeggen.

Man klimt op het dak en gooit stenen naar agenten

AMERSFOORT De politie is vorige week woensdag meerdere uren bezig geweest om een man van een appartementencomplex te krijgen. De man zorgde voor grote onrust bij de Koppelweg en gooide stenen naar omstanders en de politie.


Naar aanleiding van een privé-conflict kwam de politie naar de Koppelweg, waarna het uit de hand liep. De man klom rond 16.30 uur het dak op en bekogelde de aanwezigen. Hierbij raakte minimaal één politieauto beschadigd.


Bijna drie kwartier later arriveerde een arrestatieteam en zij bedachten lang een plan om de jongen veilig van het dak te krijgen. Ondertussen maakte de man foto's van zichzelf, deed hij dansjes en balanceerde hij op de dakrand.


Rond de klok van 18.30 uur slaagde de gespecialiseerde eenheid erin de man aan te houden.
De dakloper leek zelf via een luik het appartementencomplex in te gaan en daar is hij vermoedelijk gearresteerd.
Op foto's van buurtbewoners is te zien hoe hij geblinddoekt werd afgevoerd.


Meerdere ruiten zijn vernield door de gegooide attributen en ook auto's en boten liepen schade op.

Afbeelding