Tentoonstelling Bep Rietveld

1 september 2020 om 10:38

FLEHITE Bep Rietveld, dochter van meubelmaker en architect Gerrit rietveld, verbleef in de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp. Daar tekende ze vele portretten van haar medegevangenen en hun kinderen. Een aantal van deze dierbare portretten is bijeengebracht in Museum Flehite samen met ander werk van haar hand. Te zien t/m 24 januari 2021. www.museumflehite.nl


Spakenburgse Diva’s in het Mondriaanhuis

MONDRIAANHUIS In deze fototentoonstelling zien we t/m 25 oktober hoe de wereld van abstracte kunst en die van volkscultuur elkaar kunnen versterken. Dit levert verrassende, vervreemdende en grappige beelden op, gemaakt door de kunstenaars van Het Wilde Oog.

Meer weten over de totstandkoming van de foto's? Dat kan op vrijdag 25 september om 14.30 uur. Hans Lemmerman van Het Wilde Oog neemt je in zijn lezing mee in zijn gedachtegang en manier van werken. Prijs: 12,50 euro. Tickets: www.mondriaanhuis.nl.

Laatste kans: Amersfoort in beeld

FLEHITE Talloze kunstenaars hebben Amersfoort in beeld gebracht. De binnenstad en daarbuiten, poorten en wallen, kerken en kapellen, riviergezichten en buitenplaatsen. De unieke selectie van kunstwerken in expositie 'Amersfoort in beeld' geeft t/m 27 september een fascinerend beeld van het veranderende stadsbeeld uit de afgelopen zeshonderd jaar. www.museumflehite.nl.

Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog

MONDRIAANHUIS Deze presentatie gaat in op ‘Entarte Kunst’. Geconfronteerd met dit idee van nazi-Duitsland zag Piet Mondriaan zich genoodzaakt uit Europa te vluchten. In de vrijheid van de nieuwe wereld creëert de kunstenaar uiteindelijk zijn meesterwerk: Victory Boogie Woogie.

Meer weten? Het Mondriaanhuis verzorgt i.s.m. Volksuniversiteit Amersfoort de lezing ‘Mondriaan en WOII’. Spreker is kunsthistorica Diana Kostman. De lezing vindt plaats op dinsdag 22 september van 15 tot 17 uur. Prijs: 19,00 euro (inclusief rondleiding door het museum). Inschrijven kan via: www.vuamersfoort.nl.


Verwacht: This Is America

KADE In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit najaar gaat Kunsthal KAdE vanaf 26 september op zoek naar de manier waarop kunstenaars zich positioneren. In de tentoonstelling ‘This Is America | Art USA Today’ brengen bijna veertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto's, muurschilderingen, documentatie en installaties de VS naar Nederland. In hun werk behandelen zij actuele thema's als identiteit, stedelijke leefcultuur, klimaatproblematiek en 'Trump'. www.kade.nl.