TREFPUNTJES

1 september 2020 om 09:28


ZOMERORGELCONCERT In de zomerserie van orgelconcerten in de Sint-Joriskerk in Amersfoort is nog een dubbelconcert te gaan. Dat vindt plaats op woensdagavond 2 september om 20.30 uur. De concertgevers zijn Sander van den Houten (Kampen/Den Haag) en Jorisorganist Rien Donkersloot. Aanmelden voor het bijwonen van het concert is verplicht en kan door te mailen naar info@orgelconcertenjoriskerk.nl. De toegangsprijs is 10,00 euro. Vanaf 20.00 uur is de kerk open en is er gratis koffie.

LAUDEN In de Heilig Kruiskerk is er op 2 september van 9.00 tot 9.20 uur weer de wekelijkse lauden. Dit morgengebed duurt ongeveer twintig minuten. Wie de lauden wil bezoeken, hoeft zich vooraf niet aan te melden. Ter plekke ontvangt men een boekje waar alle psalmen en gebeden instaan.

VESPERS Halverwege de week, op woensdagavond, is er in de kapel van de Bergkerk het avondgebed. Iedereen is welkom voor deze vespers. Elke woensdagavond om 19.30 uur luidt de klok.

WAKE Op 6 september is er weer de maandelijkse wake bij Detentiecentrum Kamp Zeist. Vanuit Het Brandpunt (Laan naar Emiclaer 101) vertrekt men om 16.00 uur naar het detentiecentrum aan de Richelleweg in Soesterberg. Rond 17.30 uur zal men weer terug zijn bij Het Brandpunt. Wie wil deelnemen, wordt gevraagd bloemen mee te nemen. Deze worden achtergelaten in de hekken, voor de vrouwen en gezinnen.