Nabila Schuurmans (links) is optometrist en haar collega-opticiens Jessica Rietveld en Mirjam Koning.
Nabila Schuurmans (links) is optometrist en haar collega-opticiens Jessica Rietveld en Mirjam Koning. Arnoud J Spaaij

Eye Wish Opticien Vathorst

7 juli 2020 om 16:35

'Optometrie ook voor kinderen'

AMERSFOORT Een oogmeting kennen veel mensen wel. Maar wat nu als een bril of contactlenzen nog niet voor echt scherp zicht zorgt? Dan kan de oogzorg die Eye Wish Opticien Vathorst biedt de uitkomst zijn.


Arnoud J Spaaij

De stap om toch nog eens even wat beter naar je ogen te laten kijken, stellen best veel mensen uit. Helemaal niet nodig, meent Jessica Rietveld. Ze is samen met haar echtgenoot Marco Rietveld eigenaar van Eye Wish Opticien Vathorst. Ook in Woudenberg heeft het echtpaar een zaak. ,,We hebben enkele optometristen bij ons aan het werk gedurende de week en in het weekeinde”, vertelt Jessica. ,,Het zijn specialisten die in een oogziekenhuis werken en dit graag combineren met onze winkel. Daarmee bieden we een service die je bij veel andere opticiens niet treft. Wij bieden oogzorg, oogzorg door middel van optometrie.”


LAAGDREMPELIG Een optometrist is bevoegd en erkend en richt zich op mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen. Rietveld legt verder uit: ,,Een optometrist is echt gespecialiseerd in de gezondheid van ogen. Bij ons is dergelijk onderzoek laagdrempeliger dan in een ziekenhuis of kliniek. Je bent ook sneller aan de beurt.” Al gaan de oogmetingen de laatste tijd wel allemaal op afspraak. ,,Ja, dat is een van de maatregelen die we tegen corona hebben genomen", legt Rietveld uit. ,,Naast ook een aantal hygiëne en fysieke aanpassingen.”


KINDEREN EN VOLWASSENEN De oogzorg bij Eye Wish opticien Vathorst is voor kinderen en voor volwassenen. ,,Kinderen komen vaak via het consultatiebureau of de huisarts bij ons terecht. Meestal zo vanaf zes jaar. De metingen bij kinderen worden vaak gedaan met een druppel waarbij de kinderen tijdens de oogmeting niet kunnen accommoderen. Zo krijg je de totale oogafwijking in beeld. De klachten beginnen vaak eenvoudig, hoofdpijn of letters niet goed kunnen onderscheiden. Wij kijken naar oogafwijkingen maar ook of er andere afwijkingen zijn. Je kan denken aan dubbelbeeld maar ook aan allerlei andere dingen die niet prettig zijn voor goed zicht. Indien noodzakelijk hebben we korte lijnen met een oogkliniek en het oogziekenhuis.”


NIET WACHTEN Eye Wish Opticien Vathorst biedt deze oogzorg al een poosje. Jessica Rietveld: ,,We doen dit sinds vorig jaar. Dus naast het aanmeten van een bril of contactlenzen kunnen we met optometrie verder kijken en begeleiden", benadrukt Rietveld. Met name de directe service vindt ze een groot voordeel. Er is geen wachttijd van maanden. Jessica Rietveld kan zich als moeder maar al te goed voorstellen dat je niet lang wilt wachten als het om de ogen van je kinderen gaat: ,,We vinden het zo zonde als je zomaar drie maanden moeten wachten.”

De oogzorg die bij Eye Wish Opticien Vathorst wordt geboden, valt normaal gesproken in het basispakket. ,,In elk geval bij kinderen", vult Rietveld aan. ,,Bij dergelijke zorg kost het je geen eigen risico.”


a [Eye Wish Opticien Vathorst, Leeghwater 12, Amersfoort, 033-2053000, www.eyewish.nl/vathorst