Eindelijk kan iedereen weer genieten van Kitchen Delicious!
Eindelijk kan iedereen weer genieten van Kitchen Delicious! Pexels

Kitchen Delicious weer van start

7 juli 2020 om 09:34

We mochten weer… de koks van Kitchen Delicious!

Tijdens de gedwongen sluiting is de stapel ‘interessante recepten die we nog eens willen maken’ enorm gegroeid. Dus dat we zouden gaan koken zodra de keuken van ’t Middelpunt weer open mocht, was duidelijk. Op de tweede donderdag van de maand kookt een volwassen kookclubje tussen 16.00 en 18.00 uur een complete driegangenmaaltijd; op de vierde donderdag van de maand doet een groepje jongeren dat. Vrijwel altijd voor de koks (en de gasten) verrassende gerechten, tegen de kostprijs van de ingrediënten: 6,50 euro of nóg minder als je een knipkaart aanschaft. Wij, koks, leren werken met nieuwe ingrediënten en keukenapparatuur. En we leren voor ons nieuwe, vaak dus oude, kook- en baktechnieken, want we gebruiken zo min mogelijk pakjes en zakjes.

Onder normale omstandigheden komen bezoekers uit de (wijde) omgeving om 18.00 uur gezellig mee-eten. (Het menu wordt altijd op de zondag ervoor bekendgemaakt in de digitale nieuwsbrief SZH - gratis abonneren kan via https://bit.ly/3ggkZtY). Vanwege de corona-risico’s doen we dát nog even niet, maar maken we er afhaalmaaltijden van. Wél moet daarvoor (net als voor het mee-eten aan tafel) gereserveerd worden, uiterlijk op de dinsdag ervoor. Op donderdag staat het eten om 18.00 uur dan goed verpakt klaar in een tasje.

De eerste keer, begin juni, was best spannend. Zou het lukken om alles keurig om 18.00 uur in de doosjes en bekers te hebben en die weer in het tasje? En hoe zouden de gasten het vinden? Maar alles ging wonderwel goed. Naar we hoorden was dat ook het geval bij de tweede afhaalmaaltijd, eind juni. Deze week koken we weer een menu. Tegen de tijd dat deze krant verschijnt, kan je daarvoor niet meer reserveren. Maar ik verklap alvast het menu van 23 juli: spinazie-roomsoep, sticky chicken met rijst, passievruchtentrifle. Reserveren kan via een mailtje aan kitchen.delicious@outlook.com of door te bellen/appen/sms’en naar 0611 380 349. Tot ziens? O ja, in de kookclub van de jongeren (4e donderdag) is weer plek voor twee mensen die graag willen (leren) koken!


N.B. Kitchen Delicious krijgt subsidie van de gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt en wordt incidenteel gesponsord door enkele ondernemers uit Zielhorst.


AGENDA

- Do 9 jul 16.00 uur Samen Koken bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt. Meer info: 0611380349
- Do 9 jul 18.00 uur Afhalen maaltijd Kitchen Delicious (mits uiterlijk dinsdag 7 juli gereserveerd!)
- Zo 12 jul 19.30 uur STOGA Inloop in Huiskamer, ‘t Middelpunt. Meer info: https://bit.ly/2Y5uV3e
- Di 14 jul 12.30 uur Picknick in de tuin van De Ontmoeting. Meer info/aanmelden: 033 – 4562805
- Wo 15 jul 8.30 uur Laatste Bakkie Kroost voor de vakantie in De Ontmoeting. Meer info: 033 – 4562805
- Wo 15 jul 19.00 uur Wandeling ‘Schothorst tot aan de Eem’, onder begeleiding van IVN; startpunt voor het Groene Huis. Duur ong. 2 uur; kosten €1.
- Vr 17 jul 19.30 uur STOGA Inloop in Huiskamer, ‘t Middelpunt. Meer info: https://bit.ly/2Y5uV3e