Elles Steeghs en Marieke Kaal, samen MARÈLL Makelaars, kijken bij het presenteren van de woning door de ogen van de koper.
Elles Steeghs en Marieke Kaal, samen MARÈLL Makelaars, kijken bij het presenteren van de woning door de ogen van de koper. Charella Hulsbosch

‘Gevoel van thuis' al één jaar centraal bij MARÈLL Makelaars

11 december 2020 om 08:49

'Alles valt of staat met presentatie'

AMERSFOORT Het is alweer één jaar geleden dat Elles Steeghs en Marieke Kaal samen MARÈLL Makelaars zijn gestart. Na het eerste jaar zitten de dames alles behalve stil. Vernieuwingen, een frisse blik en klantrelaties blijven de belangrijkste aandachtspunten.


Een paar jaar geleden zagen de levens van Elles Steeghs en Marieke Kaal er nog anders uit. Ze ruilden beiden hun carrière in de financiële dienstverlening in voor een baan in de makelaardij. Samen beginnen ze MARÈLL Makelaars. Zonder de traditionele etalage, met een frisse kijk op de huizenmarkt. ,,Funda en onze website zijn onze etalage. Als we het hebben over een frisse blik dan vind ik dat alles wat digitaal kan de toekomst heeft”, vertelt Marieke. Elles vult aan: ,,De frisse blik zie je ook terug in de manier waarop we een huis maximaal in de markt zetten. We stylen het altijd, zelfs als het snel verkoopt. Als het geen uitbouw heeft, dan kijken we of dat zou kunnen. Als het om een historisch pand gaat, gaan we naar archief Eemland om meer te weten te komen over de geschiedenis. We kijken meer naar het complete plaatje dan alleen naar de stenen alleen. We kijken bij het presenteren van de woning door de ogen van de koper.”


STAPJE EXTRA Volgens MARÈLL Makelaars heeft ieder huis iets moois, in welke wijk of van welk bouwjaar dan ook. Om het perfecte plaatje te krijgen, blijven Elles en Marieke bij het hele proces betrokken. Marieke: ,,Wij werken met onze vaste fotograaf, maar zijn er ook bij als er gefotografeerd wordt. Je hebt als makelaar geen invloed op het eindresultaat als je er niet bij bent. Alles valt of staat met presentatie. Het is niet zomaar een huis, we willen het gevoel van thuis echt meegeven. Onderaan de streep is het resultaat beter voor de klant als je net dat stapje extra doet.”


DIGITAAL MAGAZINE Dat stapje extra doen ze bij MARÈLL Makelaars vaak en alleen het beste is goed genoeg. Zo hebben de makelaars hun eigen digitale magazine ontwikkeld zodat toekomstige huiseigenaren makkelijk door de informatie kunnen swipen als ze op de bank zitten. ,,De brochure zoals wij die in ons hoofd hadden, bestond niet. Dus hebben we de tijd genomen om die te ontwikkelen.” Toen de dames in januari het kantoor aan het Smallepad betrokken, hadden ze niet kunnen voorzien dat iedereen een bewogen jaar te wachten stond. MARÈLL Makelaars begint met een lege website en een sticker op de auto, maar die lege website is al lang verleden tijd. ,,Ineens zijn we onderdeel van die wereld. Het was wel heel spannend, maar fantastisch om te zien dat je met z'n tweëen zoiets moois neer kan zetten. Ondertussen blijven we vernieuwen. Het is nooit klaar.”


SPANNEND TRAJECT Huiseigenaren ervaren de verkoop of aankoop van een huis ook vaak als een spannende periode. Een betrokken makelaar kan daarbij een wereld van verschil maken. Marieke: ,,Wij weten dat er altijd een verhaal achter zit. Een huis is meer dan een bergstenen.” En juist daar proberen de makelaars rekening mee te houden, de relatie met de klant gaat boven alles. Elles: ,, Het gros van de mensen vindt dat een spannend traject. We komen ook heel dicht bij de mensen. Het gaat over mensen met een huis waar zij een geschiedenis hebben, dat zijn voor ons geen dossiers of transacties.”

MARÈLL Makelaars, Smallepad 32
Amersfoort.
Telefoonnummer 033-3030754, thuis@marellmakelaars.nl, marellmakelaars.nl