Afbeelding
Luciano de Graaf

Pyromaan op heterdaad betrapt

8 december 2020 om 15:48

AMERSFOORT De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een serie autobranden in de wijk Randenbroek. Een 37-jarige verdachte werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 december op heterdaad betrapt toen hij in de Matthijs Vermeulenstraat wilde toeslaan.

Rond 02.00 uur zag een surveillance-eenheid in burger dat de man zich verdacht gedroeg in de wijk. Agenten constateerden kort daarna dat er gepoogd was brand te stichten bij een geparkeerde auto. De man, een inwoner van Amersfoort, zit vast. De recherche onderzoekt of de verdachte in relatie kan worden gebracht met andere brandstichtingen van de afgelopen tijd. Deze vonden vanaf 11 november plaats in de wijk Randenbroek.


Twee aanhoudingen na bedreiging

AMERSFOORT Twee jonge mannen hebben vrijdagochtend rond 11.55 uur een man bedreigd aan de Jutterpeergaarde. De mannen zijn aangehouden door de politie. Het slachtoffer werd in zijn auto door de verdachten afgesneden en bedreigd. Kort daarna reden de twee jonge mannen, van 20 en 21 jaar, de man klem en bedreigden ze hem met een steekwapen. Ook werd hij bespuugd. Het kostte de politie een klein halfuur om de mannen op te sporen en vervolgens aan te houden.

Afbeelding