TREFPUNTJES

7 december 2020 om 11:47


LAUDEN Elke woensdag van 9.00 tot 9.20 uur is er in de Heilig Kruiskerk de lauden. De lauden worden ook wel het morgengebed genoemd en duren ongeveer twintig minuten. ,,Toch”, zegt de organisatie, ,,is het een volwaardige viering en ideaal om de dag mee te beginnen.” Bezoekers kunnen zich, zonder opgave vooraf, iedere woensdag om 9.00 uur bij de lauden aansluiten. Er zijn boekjes waarin de psalmen en gebeden staan afgedrukt.

AVONDGEBED Halverwege de week, elke woensdagavond om 19.30 uur, is er in de kapel van de Bergkerk het avondgebed.

STILTEMOMENTEN In het najaar van 2020 verzorgt de Fonteinkerk stiltemomenten. Op de nog resterende vrijdagen, 11 en 18 december, is de kerk open tussen 19.00 en 21.00 uur. Om de stilte van de kerkzaal te ervaren, een kaarsje te branden, een kop koffie of thee te drinken of voor ontmoeting. Tijdens het stiltemoment zijn de actuele voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus van kracht.

OCHTENDGEBED Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur is er in Het Brandpunt een oecumenisch ochtendgebed. Er is een Bijbellezing, gevolgd door een korte stilte. Daarna spreekt wie wil een persoonlijk gebed uit. Wie er in de kerk niet bij kan zijn, kan het tekstgedeelte thuis lezen, tien minuten stilte houden en een persoonlijk gebed bidden.