WBT Zielhorst en de Wijkraad Schothorst wensen alle wijkbewoners sterkte, gezondheid en goede moed!
WBT Zielhorst en de Wijkraad Schothorst wensen alle wijkbewoners sterkte, gezondheid en goede moed! Schothorst/Zielhorst/DeHoef

Bruisend in 't Middelpunt

7 december 2020 om 14:46

Veel nieuwe activiteiten, ondanks corona


ZIELHORST Met de inrichting van de Huiskamer in ’t Middelpunt (tijdens de corona-sluiting van dit voorjaar) ontstond er een prachtige ruimte om allerlei vrij toegankelijke activiteiten voor bewoners van Zielhorst te organiseren. En natuurlijk zijn mensen uit andere wijken ook welkom!

De beheerders van ’t Middelpunt en het WijkBewoners-Team publiceerden, met de medewerking van de Werkgroep Buurtbudget Zielhorst en Indebuurt033, begin september een kwartaalprogramma. Daarin naast de al eerder ingezette vrije inloopmogelijkheden, ‘workshops bij de koffie’ en ‘markten’.

Vrije inloop wil zeggen dat mensen kunnen binnenlopen voor een (gratis) kopje koffie of thee. Daarbij kunnen ze gezellig kletsen of een spelletje doen met de vrijwilligers en andere bezoekers, of ze kunnen een van de twee verse dagbladen lezen, puzzelen of televisie kijken.

Workshops bij de koffie zijn introductie- of infobijeenkomsten die gratis en vrijblijvend worden verzorgd door de trainer/gespreksleider. Soms organiseren we een serie workshops over een bepaald onderwerp. Zo zal in 2021 aandacht besteed worden aan de verschillende soorten coaching die worden aangeboden in onze wijken. In februari geven we alle landelijke politieke partijen, die meedoen aan de verkiezingen in maart, de gelegenheid om hun programma te presenteren.

De markten bieden aan bewoners de mogelijkheid om hele en schone overtollige (kinder)kleding, speelgoed en andere spullen aan te bieden tegen leuke prijzen. Ook kan er wel eens een demonstratie georganiseerd worden.

Door corona viel de opkomst in de eerste weken wat tegen, maar er ontstonden ook nieuwe initiatieven naar aanleiding van een paar workshops: zo wordt nu tijdens de Inloop van maandagochtend door een deel van de bezoekers gewerkt aan het tekenen en inkleuren van mandala’s (materialen aanwezig) en is er een Inloop Sjoelen bij gekomen op de maandagmiddag. Ook is er een Inloopavond (op de 2e vrijdag van elke maand, van 19.30 – 22.00 uur) bijgekomen voor mensen van 35-plus die anders op die avond alleen zouden zijn. En er is een echte biljartclub opgericht, die elke donderdagavond bij elkaar komt (meer informatie: Anton Laarakker, 0645 828 289).

Het programma voor het eerste kwartaal van 2021 is klaar. Het wordt opgehangen in de foyer van ’t Middelpunt, maar het is ook te downloaden van www.wijkzielhorst.nl. Hou ook de Nieuwsbrief SZH (gratis abonneren via http://eepurl.com/cAUAhX) en onze facebookpagina in de gaten voor eventuele wijzigingen en de laatste gegevens.


Zielhorst en Hoefkwartier:
www.wijkzielhorst.nl
WBT@wijkzielhorst.nl
Facebook.com/wijkzielhorst033
Instagram.com/wijkzielhorst033

Schothorst: www.inschothorst.nl
wijkraadschothorst@gmail.com
www.facebook.com/inschothorst

Buurtnetwerker: SanjaWillems@indebuurt033.nl - 0642 495 333.