,,Wij wilden iets organiseren waar we allemaal blij van worden”, zegt Mariska Jacobi.
,,Wij wilden iets organiseren waar we allemaal blij van worden”, zegt Mariska Jacobi. Indebuurt033

Ontdek de stad met Jan Boerenfluitjes-routes

21 juli 2020 om 13:04

'Zo ontmoet je ook weer nieuwe mensen'

AMERSFOORT Er zijn nieuwe Jan Boerenfluitjes-routes door de stad bedacht door drie Amersfoortse inwoners en lokale ondernemers: Mariska Jacobi, Jocelyn Kemker-de Kruif en Jeroen van der Bijl. ,,Veel Amersfoorters blijven komende zomer thuis en wij wilden iets organiseren waar we allemaal blij van worden”, zegt Mariska Jacobi.


,,Per wijk organiseren we twee startfeestjes, in juli en in augustus. Daarvoor betaal je een klein bedrag. Je hoeft je niet aan te melden. Tijdens deze twee dagen krijg je een boerenfluitje en aan het einde van de route heb je ingrediënten verzameld om thuis pannenkoeken te bakken.”


WANDELEN Met de Jan Boerenfluitjes Wandelroute komen lopers meer te weten over de wijk, openbare kunst, straatnamen en wijkbewoners. ,,We hebben Jan Boerenfluitjes Wandelroutes uitgezet door de wijken Kruiskamp/Koppel en het Soesterkwartier. Als je de weg even niet weet, vraag je het aan een bewoner. Zo ontmoet je ook weer nieuwe mensen”, zegt Jacobi.


RIJDEN Wie graag op de fiets stapt, kan kiezen voor een Jan Boerenfluitjes Fietsroute. Ze hebben routes uitgezet door Hoogland, Hoogland-West en Vathorst.


Een Jan Boerenfluitjes Autoroute start bij Het Lokaal en gaat via wegen binnendoor naar het erf van diverse boerderijen. Daar zien en horen de bezoekers van alles over de streekproducten die daar worden gemaakt. Proeven en kopen kan ter plekke en voor kinderen zijn er activiteiten.


KOOS DE KOE De wandelroutes zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, de fietsroutes vanaf acht jaar. Met de auto kunnen gezinnen en vriendengroepen op pad.

Bij het startpunt staat mascotte Koos de Koe. De rest van het jaar zijn de routes gratis te downloaden.


MEER INFORMATIE Meer informatie op Facebook, instagram of www.janboerenfluitjesroute.nl.
De routes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort en indebuurt033.

Het overdekte-openluchttheater van Eddy Houtveen.
Afbeelding