De open keuken met Mitchell van Gelder en Jim Dorrestijn.
De open keuken met Mitchell van Gelder en Jim Dorrestijn. Armoud J Spaaij

20% korting bij De Overburen

21 juli 2020 om 15:42

'Met alle soorten vervoer goed te bereiken'

AMERSFOORT Loop je het station uit dan loop je zo bij De Overburen naar binnen. De locatie van het à la carte restaurant is echt heel mooi. En voor iedereen en zeker voor alle Amersfoorters heel gemakkelijk met alle soorten van vervoer bereikbaar.


Arnoud J Spaaij

Eigenaresse van De Overburen Marije Vos zit al een mensenleven in de horeca. Net als bedrijfsleider Gert-Jan Rosenboom overigens. Niet zo verwonderlijk dus dat De Overburen zich kan beroepen op een gedegen en kwalitatief goede sfeer, een prima entourage en bovenal lekker eten. ,,We zijn hier begonnen in 2013 na een intensieve verbouwing", introduceert Vos haar restaurant.


Vanaf het begin is De Overburen al een succes. ,,Tussen de middag weten veel mensen uit de kantoren hier in de omgeving ons te vinden. En ook na kantoortijd schuiven die mensen hier aan. Ja, door de coronacrisis is dat veranderd, minder reizigers en meer thuiswerkers. Dat merken wij echt.” Daarom is De Overburen tot 1 september nu ook op zondag geopend. Naast de reiziger en zakelijke klant richt Vos zich met haar ruim opgezette zaak ook op het uitgaanspubliek. ,,Op de Amersfoorter", zegt Rosenboom, die inmiddels ook is aangeschoven. ,,Het mooie van deze plek is", zegt hij enthousiast, ,,dat je met alle soorten vervoer heel gemakkelijk bij ons kunt komen. En men kan ‘s avonds vanaf 18.00 uur, en in het weekend de hele dag, achter ons restaurant gratis parkeren.”


Als je bij De Overburen binnenloopt valt je onmiddellijk de open keuken op. Daar staan deze keer Mitchell van Gelder en Jim Dorrestijn te koken. Je krijgt zo niet alleen letterlijk een kijkje in de keuken maar ook verspreiden zo de lekkerste geuren zich door de ruimte. Chef Bas Tolboom geeft in de keuken leiding aan het team waar wordt gekookt, voor op dit moment, vijfenzestig couverts binnen en nog eens zestig plaatsen op het terras. ,,Normaal gesproken is het al ruim opgezet maar door de coronamaatregelen is dat nu nog ruimer. Je kan dan ook gemakkelijk met een groep van tien personen bij ons eten,” zegt Vos.


KORTINGSACTIE De Overburen heeft momenteel een mooie actie. Vos: ,,Om de Amersfoorter te prikkelen ons te bezoeken plaatsen wij in de maanden juli en augustus een advertentie in De Stad Amersfoort. Als mensen de komende weken reserveren met de reserveringscode die daarin staat vernoemd, krijgen ze twintig procent korting op het eten", legt ze uit. Het à la carte restaurant wisselt zo eens in de drie maanden van menukaart. Of je kiest voor het regelmatig wisselende maandmenu. Rosenboom: ,,We zijn vanaf 11.00 uur open en daarmee kan je hier dus uitgebreid lunchen. Maar juist ook voor een uitgebreid diner met een lekker wijntje erbij kan je hier terecht.” De keuken is geopend tot 21.00 uur. Er is dus ruim gelegenheid om op je gemak te gaan zitten bij De Overburen.


a        [De Overburen, Stationsplein 68, 3818 LE Amersfoort, telefoonnummer 033 4480337, www.deoverburen.nl.