Afbeelding
Pixabay

Video olifantenkalfje Dierenpark Amersfoort

17 november 2020 om 16:50

AMERSFOORT Na de ontsnapping van twee chimpansees eerder deze maand, is er nu ook goed nieuws te melden vanuit DierenPark Amersfoort. Donderdagochtend verschool de hoogzwangere Kina zich een tijdje achter een paar boomstammen en baarde daar een kalf.


,,Rond 10.00 uur kwam het olifantje ter wereld. Bijzonder, want meestal worden olifanten in de nacht geboren”, vertelt dierverzorger Rob Saris. Moeder Kina en haar kalf maken het goed. ,,Het olifantje heeft al gedronken en Kina houdt haar jong goed in de gaten”, vertelt de dierverzorger. ,,Het is het tweede jong van Kina, dus zij weet nu goed wat het moederschap inhoudt.

Vreugde en verdriet liggen deze weken dicht bij elkaar in het park. De ontsnapping en het gemis van de twee chimpansees heeft grote impact op de dierverzorgers en andere medewerkers. ,,Het verdriet is groot, maar deze geboorte is een lichtpuntje voor alle betrokkenen in deze moeilijke tijd”, vertelt Saris.

w        Ewerdt Heideman bracht een bezoek aan het olifantje. Bekijk de video die hij maakte, in samenwerking met Smulders AV, op De Stad Amersfoort.nl.


Lichtjesavond Rusthof gaat niet door

[AMERSFOORT In verband met de coronamaatregelen kan voor het eerst sinds zestien jaar de traditionele Lichtjesavond op Rusthof niet doorgaan.


Lichtjesavond is een begrip in Amersfoort en Leusden: de avond voor kerst, 24 december, is begraafplaats Rusthof traditiegetrouw verlicht met kaarsjes en fakkels en is er muziek. Duizenden bezoekers herdenken hun dierbaren in deze bijzondere sfeer.


Wilco Plaggenborg, directeur Crematorium en begraafplaatsen Amersfoort: ,,Het is zo jammer. Deze avond betekent altijd veel voor onze bezoekers en medewerkers. We hopen dat we volgend jaar de traditie voort kunnen zetten. We vertrouwen erop dat bezoekers begrip hebben voor de situatie, en dit jaar op een andere manier hun geliefden kunnen herdenken. We gaan het missen, maar gezondheid is het allerbelangrijkste. Schouders eronder, en let een beetje op elkaar deze dagen.”


Heel Holland Bakt-winnaar begint horecazaak

AMERSFOORT De Amersfoortse Heel Holland Bakt winnares uit het seizoen 2018-2019, Anna Yilmaz, heeft bekend gemaakt dat zij zich gaat vestigen aan de Grote Sint Jansstraat.

,,Het heeft even geduurd maar eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen”, laat ze op sociale media weten. ,,Een droompand in de binnenstad waar men straks kan genieten van taartjes, lunch en nog veel meer.”


Wanneer de zaak wordt geopend is nog niet bekend. Over een paar weken krijgt Yilmaz de sleutel en er moet eerst worden verbouwd.