SZamenSieger van LooijengoedLaan 1914 41, 3818 EX Amersfoort033 285 92 42/ 06-54 92 87 98Sieger@szamen.nlwww.szamen.nl
SZamenSieger van LooijengoedLaan 1914 41, 3818 EX Amersfoort033 285 92 42/ 06-54 92 87 98Sieger@szamen.nlwww.szamen.nl

Met de kat op schoot leidinggeven

17 november 2020 om 17:16

Leidinggeven vanuit je woonkamer, werkoverleg via Teams, netwerken via Zoom, kennis delen via WhatsApp, telefonisch consult met de bedrijfsarts, mediation in een grote ruimte bij Van der Valk, met een masker of mondkapje naar een klant, een restaurant afhuren voor een VrijMiBo of digitaal afscheid van een collega, dat is samenwerken in 2020. Had dit vorig jaar gezegd en niemand had je geloofd.


De crux zit in verbinding
De verbinding houden vind ik de meest cruciale factor om te bewaken en dat is lastig. Heel lastig. De kern van zakelijk succes is namelijk omgang met andere mensen. Voor de meeste functies zijn je vakinhoudelijke kwaliteiten niet eens het allerbelangrijkst. Of je kunt samenwerken, dát doet ertoe. En dan heb ik het nog niet eens over het gegeven dat samenwerken maatwerk is en flexibiliteit vraagt. Wat bij de ene collega of klant goed werkt, slaat bij de ander de plank volledig mis.


Kleine dingen doen het ‘m
Goede samenwerking vraagt om verbinding. Aanvoelen wat de ander nodig heeft en wat jullie samen verder brengt. Voor ons betekent SZamenWerken dat we naast ondernemers gaan staan en met ze meedenken over werving- en selectievraagstukken. Maar dat is de inhoud. De echte verbinding komt vooral tot stand door kleine dingen.


December: dé maand voor verbinding
Feestmaand december en 2021 staan voor de deur. Hoe blijven we effectief samenwerken binnen de kaders van wet- en regelgeving? Hoe blijven we verbonden in een maand van gezelligheid en ontmoeting? Door die kleine dingen dus. Zeg elkaar gedag in de winkel, plan een online ontmoeting met familie en vrienden, stuur dertig kaartjes naar mensen die alleen zijn, steun lokale cateraars met een diner thuis voor alle collega’s, verstop de cadeautjes voor Sinterklaas in de tuin of in het bos, maak een leuke vlog en bedank zo je medewerkers, ga lekker wandelen in de natuur met een vriend of vriendin...


Blijf vooral positief over alles wat nog wel kan. Want, waarom in je eentje ploeteren achter dat scherm als het nog steeds SZamen kan?