Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Bekleuringen voor actie Noordewierweg

14 juli 2020 om 14:17

AMERSFOORT Kinderen in het Soesterkwartier hebben maandagochtend op de Noordewierweg een ludieke actie gehouden. Met 'bekleuringen' wilden ze aandacht vragen voor de vele hardrijders die in de wijk en over dit weggedeelte razen.

Eerst mochten de kinderen tekeningen maken op straat en kwamen er enkele sprekers. Ook wethouder Astrid Jansen was aanwezig en sprak de kinderen en de andere aanwezigen toe. De winnaar van de tekenwedstrijd was de tekening met de tekst: ikbekleurjou. Een andere tekst kregen de kinderen mee naar huis om in de vakantie voor te lezen aan iedereen in het Soesterkwartier die het maar horen wil: ,,Je hoeft maar één ding te onthouden, met een bekleuring vraag je iemand zijn wijk mooier in te kleuren: niet te hard te rijden in de wijk; niet te pesten; hondenpoep op te ruimen; om het milieu te denken; niet te roken (bij kinderen)."


Overweg Soesterweg geblokkeerd

AMERSFOORT Door nog onbekende oorzaak belandde een locomotief van een goederentrein maandag rond 16.30 uur ter hoogte van het viaduct van de Amsterdamseweg naast de rails Door de lengte van de trein werd daardoor de overgang met de Soesterweg geblokkeerd.

ProRail werd ingeschakeld om de locomotief weer goed op de rails zetten. Het overige treinverkeer had geen last van de ontsporing.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding