'Er wordt gekeken hoe het project voortgezet kan worden'

30 juni 2020 om 14:30

p        1

Dat zal echter een lastig verhaal worden, want veel speling is er niet. In een eerder stadium heeft het college beheersmaatregelen getroffen waardoor het plafondbedrag al werd verruimd.

Dit heeft niet geleid tot het gewenste resultaat; potentiƫle aannemers blijven aangeven dat zij de financiƫle kaders te krap vinden. Door de aanbestedingsprocedure nu te verruimen, moet er ruimte en tijd komen om verdere maatregelen te verkennen. Volgens RTV Utrecht is het niet ondenkbaar dat de provincie Utrecht bijspringt. De komende tijd wordt ook gebruik om samen met ProRail en de aannemers te onderzoeken op welke wijze het project voortgezet kan worden. Spoorbedrijf ProRail wil af van de spoorwegovergangen in Nederland. De spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan zou plaats moeten maken voor een tunnel onder het spoor. Eind vorig jaar overleed een fietser op deze overgang na een aanrijding met een trein.


Zorgen bewoners Kruiskamp over verpaupering wijk

AMERSFOORT Bewoners van Kruiskamp willen dat er actie wordt ondernomen om hun wijk 'schoon' te maken. Vooral in de omgeving van de Magelhaenstraat en de Vasco Da Gamastraat stapelt het vuil zich op. Bankstellen, matrassen en grote kartonnen dozen zijn voorbeelden van wat men op straat tegenkomt. Buurtbewoners zeggen meermaals de gemeente te hebben ingeschakeld, maar dat het probleem nog niet is opgelost. De politieke partij DENK heeft nu actie ondernomen. Zij stellen schriftelijke vragen en hebben hun zorgen kenbaar gemaakt. ,,Het afvalprobleem en de verloedering van de wijk loopt uit de hand. Wijkbewoners hebben het gevoel dat de gemeente hen in de steek laat en geen energie meer in de wijk wil steken vanwege de toekomstige sloopplannen." Naast het afvalprobleem is er volgens omwonenden nog een groot irritatiepunt; drugsdealers.