Straatpraat, het nieuwe normaal went

30 juni 2020 om 13:44

StraatPraat vroeg rond de Stadsbron of het nieuwe normaal al een beetje went en wat men het meeste mist. De intimiteit en spontaniteit worden wel gemist, maar gelukkig zijn er cursussen voor een goede relatie.

Raadsvragen over autobezit

Gert Hunink, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie, heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over het artikel over autobezit in de Stadsbron. In dat artikel (Ongekende groei autobezit in Amersfoort) heeft burgerjournalist Stan Iking aan de hand van CBS-cijfers aangetoond dat het autobezit in Amersfoort in twintig jaar tijd met 136% is gestegen: van 46.012 in het jaar 2000 tot 108.632 in 2019. Geen enkele in grootte vergelijkbare stad laat, aldus Iking, een soortgelijke stijging zien. Arjeh Kalmann doet verslag

Demonstreert Amersfoort mee tegen de zorgbezuinigingen?

Een extra vergoeding om de coronacrisis te overleven. En dan vooral voor het ‘sociaal domein’, dat is alles wat bij de gezondheidszorg komt kijken. Bij voorkeur zelfs het volledig terugdraaien van de bezuinigingen op de zorg die in 2015 werden ingevoerd. Dit vraagt volgens Jeroen de Valk een aantal gemeenten aan de regering. Alleen al in de provincie Utrecht hebben de colleges van 21 gemeenten zich met een brief tot ‘Den Haag’ gewend.