Vakantiegeld delen met minderbedeelde stadsbewoners

29 juni 2020 om 11:30

AMERSFOORT De diaconieën van de Protestantse Gemeente Amersfoort en de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord organiseren dit jaar voor de zeventiende keer de actie Vakantiegeld Delen.

Vorig jaar hebben 169 adressen een bijdrage ontvangen van in totaal 62.725 euro. Er staan op de lijst gezinnen met kinderen, maar ook alleenstaanden. De actie Vakantiegeld Delen is er voor iedereen met een laag inkomen die in Amersfoort woont, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. Voor deze mensen is er vaak geen geld voor een dagje uit of een kleine vakantie. ,,In deze coronatijd kunnen zij het extra zwaar hebben”, aldus de organisatie.

,,In mei krijgen veel mensen vakantiegeld, en wat zou het mooi zijn als we van dit geld een beetje delen met mensen die zich niet iets extra’s in de vakantie kunnen veroorloven. Samen kunnen we zorgen voor vakantieplezier voor meer mensen.” De Actie Vakantiegeld Delen wordt uitgevoerd in samenwerking met de wijkteams, de inloophuizen, Kwintess en de voedsel- en kledingbank en wordt mede mogelijk gemaakt door St. Kinderzorg Utrecht en de Thomas Scheltus Stichting.

Giften kunnen voor 1 juli worden overgemaakt op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen.