Afbeelding
Politie Amersfoort

Weinig 'corona-boetes' in Amersfoort

30 juni 2020 om 16:52

AMERSFOORT Dat de gemeente in samenwerking met de politie heeft gekozen om tijdens de coronacrisis te waarschuwen in plaats van boetes te schrijven, blijkt wel uit de cijfers. Mensen die zich niet hielden aan de anderhalve-meterregel kregen in slechts dertien gevallen een boete.


Jeroen van der Veer

Dat blijkt uit cijfers die Kees Kraanen bekend heeft gemaakt.

De wethouder, die handhaving in zijn portefeuille heeft, is te spreken over de gang van zaken en merkt dat de waarschuwingen ook effect hebben.


In totaal werden er 257 officiƫle waarschuwingen uitgedeeld aan overtreders van de regels.
Deze cijfers waren van afgelopen week, benadrukt Kraanen. ,,De afgelopen dagen zijn nog wel enkele waarschuwingen in de horeca uitgedeeld, maar geen boetes."

De officiƫle waarschuwingen worden in het politiesysteem opgeslagen en kunnen worden teruggehaald door de agenten op straat.


Vaak wordt een bekeuring pas uitgeschreven als een persoon voor de tweede keer aangesproken wordt op het feit dat hij of zij zich niet aan de regels heeft gehouden.

Aanleg fiets-tunnel start na zomervakantie

AMERSFOORT Bij rotonde 2 in Vathorst wordt een fietstunnel gerealiseerd. De komende jaren groeit de wijk uit naar 30.000 inwoners in 2030 en om Vathorst en Hooglanderveen bereikbaar te houden, zijn volgens de gemeente maatregelen nodig.


Een van de veranderingen wordt de fietstunnel die bij rotonde 2 komt. Een ontwerp is al bekend en bewoners mogen daarover hun mening geven.


Blikvangers geplaatst tegen afval langs Eem

AMERSFOORT Agenten troffen donderdagochtend wederom een 'enorme troep aan langs de Eem': ,,Verpest het niet voor een ander en ruim je eigen troep op. Je hebt het meegenomen, dus mee terug naar huis nemen kan ook gewoon", liet de politie weten via Facebook. Daarnaast wordt er via deze weg gewaarschuwd voor hoge boetes. ,,Als je wordt betrapt bedraagt de boete 140 euro. Daar kan je heel veel andere leuke dingen mee doen."


Vorige week woensdag meldde wethouder Kees Kraanen dat er twee nieuwe blikvangers zijn geplaatst. Troep van recreanten langs de Eem is steeds meer mensen een doorn in het oog.

Afbeelding