Vrijwilligers gezocht

29 juni 2020 om 11:16

MONDRIAANHUIS Op zoek naar vrijwilligerswerk in een culturele omgeving? Het Mondriaanhuis zoekt vrijwilligers die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, representatief zijn en positief ingesteld. Het museum kan voor diverse functies versterking gebruiken: baliemedewerkers, zaalwachten en medewerkers voor het Mondriaancafé. Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail naar: info@mondriaanhuis.nl.


Spakenburgse Diva’s in het Mondriaanhuis

MONDRIAANHUIS In deze fototentoonstelling (t/m 25 oktober te zien) zien we hoe de wereld van de kunst van Piet Mondriaan en die van volkscultuur elkaar kunnen versterken. Dit levert verrassende, vervreemdende en grappige beelden op. In het Mondriaanhuis hebben kinderen en jongeren t/m 17 jaar deze hele zomer gratis entree. www.mondriaanhuis.nl.


Exposite: Kunst uit Noord-Nederland

FLEHITE Met de tentoonstelling ‘Kunst uit Noord-Nederland – Werkman e.v.a.’ sluit Museum Flehite aan bij het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Hendrik Werkman werd drie dagen voor de bevrijding van Groningen gefusilleerd door de Duitse bezetter. Museum Flehite herdenkt hem met een expositie waarin o.a. zijn kleurrijke ‘druksels’ worden getoond naast het werk van andere Noord-Nederlandse kunstenaars. Bijna alle werken zijn afkomstig uit de collectie Niemeijer-Hiddink. Te zien t/m 2 augustus. www.museumflehite.nl.


Thuisworkshop voor in de zomervakantie

FLEHITE Experimenteer deze zomervakantie thuis met sjabloondrukken, net zoals kunstenaar Hendrik Werkman deed (zie boven). In de maand juli krijg je bij Museum Flehite bij aanschaf van de tentoonstellingscatalogus (prijs: 14,95 euro) een ‘DIY-pakket Sjabloondrukken cadeau’: inktrollers, verf, papier, letters, voorbeeld-sjablonen en instructie; alles wat je nodig hebt voor je eigen sjabloondruk.


Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog

MONDRIAANHUIS Deze presentatie gaat in op het door Hitler geïntroduceerde idee van ‘Entarte Kunst’ en op de vlucht van Piet Mondriaan naar Amerika. Daar in de nieuwe wereld wist Mondriaan, destijds 68 jaar, zich als kunstenaar nogmaals te vernieuwen en maakt hij zijn meesterwerk 'Vicotory Boogie Woogie.


Amersfoort in beeld

FLEHITE Talloze kunstenaars hebben Amersfoort in beeld gebracht, de binnenstad en daarbuiten, poorten en wallen, kerken en kapellen, riviergezichten en buitenplaatsen. De unieke selectie van kunstwerken in expositie 'Amersfoort in beeld' geeft tot en 2 augustus een fascinerend beeld van het veranderende stadsbeeld uit de afgelopen zeshonderd jaar.
www.museumflehite.nl.