Afbeelding
...

Campus Amersfoort feliciteert alle geslaagden

2 juni 2020 om 18:01

Online advies helpt bij studiekeuze

AMERSFOORT Geslaagd? Dan kan de vlag uit, met de boekentas. Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland feliciteert alle scholieren die hun opleiding met succes hebben afgerond. Van een uitbundig examenfeest is dit jaar helaas geen sprake, maar het diploma is binnen en een nieuwe fase breekt aan.


Niet alleen de examenfeestjes en de diploma-uitreikingen krijgen in deze bijzondere tijd een totaal ander karakter. Ook de voorlichtingsbijeenkomsten die normaal gesproken in deze periode op de verschillende locaties van ROCMN plaatsvinden zien er anders uit. Geen klaslokalen vol nieuwe studenten, geen rondleidingen, geen geanimeerde gesprekken waarbij tal van vragen worden beantwoord. Of toch wel?


INSTAGRAM TAKE OVER Nu ontvangsten en rondleidingen op de verschillende locaties niet mogelijk zijn, zorgt creatief gebruik van internet voor een passend alternatief. ROCMN heeft voor een eigentijdse aanpak gekozen en die blijkt aan te slaan. Dat heeft ook Sabine Malestein - zij volgt de studie voor onderwijsassistent - ervaren. Via Instagram Take Over legde zij met succes contact met enkele tientallen jongeren die belangstelling hebben voor een opleiding bij Campus Amersfoort.


,,Wat is er nu leuker dan over je eigen ervaringen vertellen? ROCMN heeft een eigen Instagram-account en dat hebben we gebruikt om te vertellen wat de verschillende opleidingen inhouden en wat je bij ons kunt verwachten. Zo presenteerden we onder andere een live-video. Ook konden we chatten en bellen met jongens en meisjes die vragen hadden over de verschillende opleidingen. Van docenten kregen we doorverwijzingen waarna we zelf contact opnamen”, vertelt Sabine. De video die zij noemt, is opgeslagen en inmiddels al door enkele tientallen belangstellenden bekeken. ,,Dat is echt veel voor een voorlichtingsfilm”, benadrukt zij.


BELEVINGSWERELD Ook Fabienne Bol, student junior accountmanagement, heeft positieve ervaringen opgedaan met haar online voorlichtingsactiviteiten. Vooral de interactiviteit sloeg aan, heeft zij gemerkt. ,,Dit gaat toch verder dan een website bekijken of een digitale folder downloaden. Met deze aanpak konden we op afstand informatie geven en vragen beantwoorden. Volgens mij past dat ook helemaal in de belevingswereld van jongeren. Natuurlijk kun je op onze website volop gegevens vinden, maar tijdens live-sessies krijg je echt een persoonlijke indruk.”


ONLINE SESSIES Voor Mounir Derks waren de digitale voorlichtingsactiviteiten niet nodig. Geruime tijd geleden had hij al een studiekeuze gemaakt; hij gaat zich volledig richten op het maken van films. Met zijn diploma Grafimedia op zak volgt hij nu eerst de media-opleiding op het Media, ICT & Design College in Amersfoort. Daarna wil hij naar de filmacademie.


Mounir kan zich voorstellen dat veel aankomende studenten baat hebben bij de online sessies zoals die van Sabine en Fabienne. Zelf heeft hij, kort voordat de scholen werden gesloten, al een proefles meegemaakt, maar dat is nu niet meer mogelijk. ,,Mijn studierichting was al snel duidelijk, maar als je niet precies weet wat je wilt, kunnen die chats, appjes en telefoongesprekken enorm helpen bij het maken van een definitieve keuze”, zegt hij.

Nynke Dekker sluit zich daar bij aan. Onlangs haalde zij haar havo-diploma. Eigenlijk wilde zij naar de pabo, maar na een weloverwogen afweging en de nodige adviezen stelde zij haar plannen bij. Inmiddels heeft zij haar studiekeuze bepaald en gaat zij een opleiding volgen tot onderwijsassistent. Bij het nemen van die beslissing is zij enorm geholpen door studenten van het Welzijn College in Amersfoort, vertelt zij. ,,Normaal ga je naar een open avond, maar dat kon nu niet. Gelukkig heb ik tijdens de live online voorlichting de informatie gekregen die ik nodig had. Uiteindelijk was het een bevestiging van de keuze die ik had gemaakt.” Wel had Nynke graag de sfeer geproefd en een beetje rond gekeken in de gebouwen. ,,De virtuele rondleidingen op de website helpen daarbij.”


VIRTUELE RONDLEIDING Wie nieuwsgierig is geworden naar de vele opleidingsmogelijkheden op Campus Amersfoort, maar nog geen gelegenheid heeft gehad om een virtuele voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen kan terecht op de website. Daar is onder andere een studiekeuzegids te vinden met alle bijzonderheden over het aanbod, online presentaties en informatie over de verschillende opleidingen. Hoewel een bezoek aan een van de locaties er nu even niet inzit, doet ROCMN er alles aan om aankomende studenten te helpen bij het maken van een studiekeuze. Ook voor degenen die niet met succes hun havo-examen hebben afgerond, zijn er interessante mogelijkheden.


Zien we je bij onze online sessies en straks bij een van onze opleidingen?

Afbeelding
Afbeelding