Musea weer open: koop je ticket online

1 juni 2020 om 19:03

AMERSFOORT Museum Flehite, Kunsthal KadE en het Mondriaanhuis hebben maatregelen getroffen om publiek op veilige en prettige wijze te kunnen ontvangen. Om grote drukte te voorkomen moeten bezoekers (ook Museumkaarthouders) een datum en tijd reserveren via het online ticketsysteem op de betreffende museumwebsite.


Exposite: Kunst uit Noord-Nederland

FLEHITE Met de tentoonstelling ‘Kunst uit Noord-Nederland – Werkman e.v.a.’ sluit Museum Flehite aan bij het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Hendrik Werkman werd drie dagen voor de bevrijding van Groningen gefusilleerd door de Duitsers. Museum Flehite herdenkt hem met een expositie waarin o.a. zijn kleurrijke ‘druksels’ (unica) worden getoond naast het werk van andere Noord-Nederlandse kunstenaars. Bijna alle werken zijn afkomstig uit de collectie Niemeijer-Hiddink. Voor het eerst museaal getoond. T/m 2 augustus. www.museumflehite.nl.


Tentoonstelling: Tell me Your Story

KADE Voor het eerst in Europa: honderd jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op ‘storytelling’. Tot en met 30 augustus tonen vijftig kunstenaars in Kunsthal KAdE de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Het werk van een groot deel van de kunstenaars, voornamelijk uit Amerika, was niet eerder in Nederland te zien. ‘Tell me Your Story’ laat de bezoeker kennismaken met de kernfiguren van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en hun verhaal. www.kunsthalkade.nl.


Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog

FLEHITE In een nieuwe permanente presentatie in Museum Flehite vertellen acht ooggetuigen hun persoonlijke verhaal over de bezettingsjaren in Amersfoort. Foto’s en dagboekfragmenten uit Archief Eemland en voorwerpen uit de collectie van Museum Flehite geven samen een indrukwekkend beeld van de onvoorspelbare, dreigende en soms alledaagse bezettingsjaren 1940 - 1945. www.museumflehite.nl.


Mondriaan en WO II

MONDRIAANHUIS Nav. 75 jaar vrijheid verzorgt het Mondriaanhuis een presentatie over Piet Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog. De expositie gaat in op het door Hitler geïntroduceerde idee van ‘Entarte Kunst’ en op de vlucht van Mondriaan naar Amerika. www.mondriaanhuis.nl.


Amersfoort in beeld

FLEHITE Talloze kunstenaars hebben Amersfoort in beeld gebracht, de binnenstad en daarbuiten, poorten en wallen, kerken en kapellen, riviergezichten en buitenplaatsen. De unieke selectie van kunstwerken in expositie 'Amersfoort in beeld' geeft t/m 2 augustus een fascinerend beeld van het veranderende stadsbeeld uit de afgelopen zeshonderd jaar.