Afbeelding
Politie Amersfoort

Politie bekeurt filmende omstander

4 mei 2020 om 16:30

AMERSFOORT De politie heeft een boete uitgedeeld aan een omstander die ondanks waarschuwingen door bleef filmen terwijl hulpdiensten een slachtoffer reanimeerden.


Het incident gebeurde donderdagavond in de buurt van Ringweg Kruiskamp. Een motoragent merkte een voertuig op met daarin een onwel geworden bestuurder. Met behulp van omstanders is de bestuurder naar een veilige plek verplaatst waar de reanimatie werd gestart. Ondertussen werd de ambulance gealarmeerd en kwamen meer agenten ter plaatse om te ondersteunen. Terwijl het slachtoffer werd gereanimeerd bleef een omstander opnames maken. ,,Ondanks meerdere keren waarschuwen bleef hij daarmee doorgaan", aldus de politie. ,,Daarop is er een bekeuring door de collega uitgeschreven voor hinderlijk gedrag."


Politie neemt rijbewijzen in tijdens controle

AMERSFOORT Drie automobilisten moesten hun rijbewijs zaterdag inleveren in verband met snelheidsovertredingen. De controle werd zaterdag gehouden op de Bunschoterstraat en de rijksweg A30.


Een automobilist reed 174 kilometer per uur waar een snelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan. Deze bestuurder ontving een proces verbaal en moest het rijbewijs inleveren. Op de Bunschoterstraat moesten twee personen hun rijbewijs inleveren.. Een van hen maakte meerdere overtredingen waaronder bumperkleven en moet daarom ook een cursus (Educatieve Maatregel Gedrag) volgen.