Sandra van de Werf: ,,Al bijna drie jaar ben ik met veel plezier coördinator.
Sandra van de Werf: ,,Al bijna drie jaar ben ik met veel plezier coördinator." Frans Kanters

Aanwezig, maar dan anders

4 mei 2020 om 17:06

BRUGGENBOUWERS


Nog meer dan gewoonlijk voelt Sandra van de Werf zich in haar werk als coördinator van 'De Ontmoeting' in Kattenbroek een bruggenbouwer. Ans Bruins sprak met haar.


[Wie bent u?
,,Ik ben geboren in Zwolle en in 1973 met mijn ouders in Schothorst komen wonen. In Maastricht studeerde ik Gezondheidswetenschappen en terug in Amersfoort ging ik werken bij een verzekeraar ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Maar ik wilde dichter bij de mens zijn en na meerdere opleidingen heb ik nu mijn eigen trainings- en coachpraktijk. Training is met groepen, bij coaching sluit ik aan bij het individu: wie ben jij, waar sta jij, wat voeg jij toe aan de wereld?"


[Wat doet u nog meer?
,,Al bijna drie jaar ben ik met veel plezier coördinator van 'de Ontmoeting', een plek bedoeld als een huiskamer in de wijk. Daar probeer ik de verbinding te maken mét de mensen die binnenlopen maar ook tússen die mensen. Zo bouwen we samen aan een goede en veilige plek voor onze bezoekers. Bovendien en zeker in deze tijd is het contact met de professionele werkers in de wijk van belang."


[Wat betekent 'De Ontmoeting' in deze andere tijd?
,,Ik ben blij met zeer actieve vrijwilligers die samen met mij nog bewuster dan voorheen contacten leggen. Ze missen het elkaar zien, het jezelf zijn bij elkaar. Nu onze gasten niet meer naar 'De Ontmoeting' komen, proberen wij hen thuis te bereiken. En met nieuwe initiatieven proberen we toch het idee van presentatie, aanwezigheid waar te maken."


[Welke initiatieven zijn dat?
,,Er is een bloemenactie gestart. We bellen aan bij wijkbewoners en bieden -wel op afstand- een roos aan. We vragen hoe het gaat en of er iets nodig is. Eén van onze mensen kwam op het idee van 'een extra potje koken'.

Je kookt een portie meer en brengt dat naar iemand die die aandacht waarschijnlijk nodig heeft.

Een inloper miste haar maatjes en vroeg of ze de telefoonnummers mocht. Ook is er een Buitenbieb.

Zo zie je dus dat mensen ideeën aandragen en ik probeer dat dan te regelen. Bovendien kijken we vooruit. Wat te doen als we weer opengaan: minder mensen rond de tafel, handen wassen, desinfectie..?

Want dat we weer een plek zijn waar mensen omzien naar elkaar, daar wil ik als coördinator zeker voor zorgen."


Meer informatie op inloophuisdeontmoeting.nl.