Afbeelding

Natuurwinkel Amersfoort heet nu Nieuw Mos natuurvoeding

7 april 2020 om 14:32

AMERSFOORT Natuurwinkel Amersfoort aan de Leusderweg is voor veel mensen al jaren een vertrouwd adres voor al hun biologische boodschappen. De winkel heeft sinds 1 maart een nieuwe naam en krijgt na de zomer een complete metamorfose.
Het is een tijd vol ontwikkelingen. De winkel waar Theo Jacobs en Heleen Francke ooit mee begonnen zijn, wordt nu al een aantal jaar versterkt door medevennoten Joren en Willemyn Jacobs. Sinds begin dit jaar is het ondernemersteam uitgebreid met de komst van Ruben Kool. Daarnaast heeft er in het afgelopen jaar, binnen de biologische branche, een verandering plaats gevonden door de overname van hun groothandel en Natuurwinkel-formule.

,,Voor ons is dit een mooie kans om onze eigen koers te bepalen", vertelt Joren. ,,Wij zijn een winkel met een sterke verankering in de regio. Van oudsher werken wij al samen met lokale producenten. We vinden het belangrijk om de lijnen van producent tot klant, kort te houden."
,,Als ondernemers hebben we samen gekeken vanuit welke waarden we in de winkel werken. Wat we belangrijk vinden en hoe we die waarden kunnen vertalen naar de praktijk van nu. Het is fijn te merken dat de bevlogenheid voor biologische, lekkere en verantwoorde voeding, bij onze medewerkers en klanten, nog altijd levend is", zegt Willemyn. ,,Het vertrouwen van onze klanten heeft er voor gezorgd dat wij, formulevrij, als een frisse zelfstandige lokale winkel verder kunnen."

Nieuwe winkel ,,Er wordt al druk getekend aan de nieuwe winkel lay-out. Het wordt echt heel erg mooi! Samen met de medewerkers werken we aan de invulling van de verschillende afdelingen. Er valt straks heel wat te beleven in de nieuwe winkel", vertelt Ruben.

Coronavirus ,,Door het coronavirus hebben we tijdelijk ons eetcafé moeten sluiten. Het is niet anders. Voor ons is dit maar een klein gedeelte van de omzet en in de winkel is het extra druk. We krijgen veel vragen om boodschappen te bezorgen in deze tijd en dat doen we met liefde. Onze vaste fietskoerier Martin brengt dan de boodschappen thuis. Zo heeft hij in deze tijd wat extra ritten. Wilt u ook boodschappen bezorgd krijgen? Neem dan even contact met ons op door een mail te sturen naar bestelling@nieuwmos.nl."