TREFPUNTJES

7 april 2020 om 15:09

LICHT VAN HOOP Samenwerkende kerken in Amersfoort nodigen alle stadsbewoners uit om op zaterdagavond 11 april, de avond voor Pasen, een kaars aan te steken. Deze kaars kan als teken van hoop en saamhorigheid vanaf 20.00 uur bij de voordeur of in het venster worden geplaatst.

Op hoop en bemoedigiging in de paasnacht hebben gelovigen geen exclusief recht, aldus de organisatie. Het zou dan ook prachtig zijn als iedereen, niet of wel gelovig, het licht ontsteekt voor de mensen die door corona zijn besmet, die eenzaam zijn vanwege isolatie. ,,Zo kunnen we gezamenlijk, ieder vanuit een eigen intentie of overtuiging, een licht zijn voor de stad."

Het project, Licht van hoop, is een initiatief vande Protestantse Kerk Amersfoort (PGA), in samenwerking met de Raad van Kerken. Voor meer informatie: Jennie Harmelink, diaconaal medewerker Protestantse Kerk Amersfoort, dow@pkn-amersfoort.nl, 06-40307382.

DAGELIJKSE PODCAST Stadsdominee Diederiek van Loo verzorgt, nu door het coronavirus samenkomen even niet meer mogelijk is, een dagelijkse podcast: Luistertroost. Ze biedt een korte meditatie bij een lied met een toefje geloof, hoop en liefde. ,,Om de moed erin te houden en ook in kleine kring de lofzang gaande te houden." Lydia Vroegindeweij, projectleider Kerkliedwiki, verzorgt de techniek. De podcast is te beluisteren via stadsdominee.nl/luistertroost.