V.l.n.r. Kim Berkeloo (zorgadviseur), Eva Smit en Daniëlle van der Steen (medewerkers zorgadministratie) .
V.l.n.r. Kim Berkeloo (zorgadviseur), Eva Smit en Daniëlle van der Steen (medewerkers zorgadministratie) . Eigen foto

Minder administratieve lasten

12 november 2020 om 11:27

ADMINISTRATIEVE LASTEN Door de complexe organisatie van de zorg hebben zorgaanbieders te maken met veel administratieve lasten. Echter is een gedegen zorgadministratie essentieel voor een soepel verloop van de geldstromen.


Regelmatig merken wij dat er behoefte is aan administratieve lasten verlichting bij zorgaanbieders. De meeste zorgaanbieders zijn ooit begonnen door een passie voor de zorg. Zij willen zich met de zorg bezig houden en liever niet met de zorgadministratie en declaratie.


ZORGMEDEWERKERS Auren heeft een team zorgmedewerkers die dagelijks zorgaanbieders ondersteunen en ontlasten bij de zorgadministratie en declaratie. Daniëlle en Eva staan aan de zijde van de zorgaanbieder en regelen de zorgadministratie van A tot Z. Zij laten de declaraties soepel verlopen door het technische berichtenverkeer te verzorgen alsmede communicatie met diverse contractpartijen zoals gemeenten, zorgkantoren, zorgverzekeraars, justitie, VECOZO en softwareleveranciers. Indien nodig helpen zij interne en externe processen te verbeteren voor een optimale, efficiënte en effectieve zorgadministratie.


Ook zorgen zij voor management informatie op maat zodat maandelijks inzichtelijk is of de geleverde zorg volledig is vergoed. Dit alles in overeenstemming met de regelgeving die binnen de Wet Langdurige Zorg (WLZ), Zorgverzekeringswet (ZvW), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Jeugdwet en de forensische zorg aan de orde is.

VOORDELEN De voordelen van deze dienstverlening betreffen: Het ontzorgen van de zorgadministratieve lasten, soepele geldstroom, korte communicatie lijnen, management informatie op maat, voldoen aan wet- en regelgeving, efficiënte accountantscontrole door goed lopende processen. Daniëlle en Eva werken met de zorgsoftware van de zorgaanbieder en hebben hierdoor veel ervaring met verschillende softwarepakketten.

Naast de zorgadministratie bestaat het team uit financieel zorgadviseurs. Zij hebben een breed scala aan zorgkennis waardoor zij kunnen adviseren en ondersteunen bij alle management vraagstukken zoals: Zorginkooptrajecten/aanbestedingen, contractmanagement, Jaarverantwoordingen (o.a. Digi MV), organisatie structuren, strategische, tactische en operationele vraagstukken, governance in de zorg.


ZORGADVISEURS De zorgadviseurs vinden het belangrijk dat je als zorgaanbieder in je kracht staat. Of er zorg wordt geleverd binnen de WLZ, WMO, Jeugdwet, Zvw en/of forensische zorg. Zij denken met je mee bij zowel strategische, tactische en operationele vraagstukken voor jouw organisatie. Het is belangrijk om de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. Hierbij adviseren zij pro-actief en ondersteunen waar nodig.
Met een sparringpartner sta je er niet alleen voor!

Auren is een accountantskantoor met de specialisatie zorg. Zij hebben tevens de zorgspecifieke kennis in huis voor jaarrekeningen, controles bij jaarverantwoordingen en nacalculaties, salarisadministraties en financiële administraties.


Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op via zorgadministratie@auren.nl of 033 422 5888