Kamerbreed is een nieuw initiatief van de Veenkerk en Theater De Kamers.
Kamerbreed is een nieuw initiatief van de Veenkerk en Theater De Kamers. Mark Roemers

Kamerbreed geeft stad gezicht

10 november 2020 om 10:48

VERRASSENDE

VERBINDINGEN

Op zoek naar mensen die verrassende verbindingen buiten de eigen vertrouwde kring weten te leggen, sprak Erik Renkema met ds. Rolinka Klein Kranenburg van de Veenkerk in Vathorst. Zij is de bedenker en initiatiefnemer van Kamerbreed.


[Wat is Kamerbreed?

,,Kamerbreed is een nieuw initiatief dat door de Veenkerk in samenwerking met Theater De Kamers wordt georganiseerd in Vathorst. Gedurende een uur gaan gasten rondom een thema met elkaar in gesprek. Ook artiesten dragen bij aan een boeiend en gevarieerd programma. Achter de schermen leveren mensen met uiteenlopende talenten en passies hun bijdrage: montage, film, geluid. Het gaat om creativiteit, inspiratie en verbinding tussen verschillende instanties en enthousiaste mensen, betrokkenheid op elkaar, op Vathorst en de stad.”


[Wat wilt u met Kamerbreed bereiken?

,,Kamerbreed wil een podium zijn voor verschillende instanties en mensen om hun verhaal voor het voetlicht te brengen. Daarmee geven we Amersfoort een gezicht: verschillende Amersfoorters met hun passies en verhalen, vanuit hun eigen bevlogenheid.”


[Wat is de relatie met kerk en christelijk geloof?

,,We zijn een vrijzinnige club van mensen die geloof handen en voeten wil geven door kleine daden van liefde en door ons te laten raken door wat er in de wereld speelt en wat je christelijke identiteit daarover kan zeggen. Zeker ook met Kamerbreed willen we laten zien dat we midden in deze wereld staan en de verantwoordelijkheid hebben om deze wereld een betere plek te laten worden.”


[Wat is uw rol als predikant?

,,Ik presenteer Kamerbreed en verzorg mede de inhoudelijke voorbereiding en de pr. Ik vind het mijn taak om mensen naar de wereld te laten kijken en zo na te laten denken over de vraag hoe we aan die wereld vorm kunnen geven. Ik vind het belangrijk te blijven vragen en inspireren. Ik wil mensen daarbij het gevoel geven dat ze ertoe doen.”


[Hoe gaat Kamerbreed verder?

,,Het wordt elke eerste vrijdag van de maand georganiseerd. Op 4 december zal het gaan over ‘Alles is familie’. Onder anderen jongeren uit Vathorst zullen de redactie vormen en actief bijdragen. We hopen in de toekomst nog meer te professionaliseren op het gebied van logistiek en techniek. Ook denken we aan een boekenrubriek en reportages op straat door onze jongeren.”