TREFPUNTJES

6 november 2020 om 14:58

SINTERKLAASCONCERT Op vrijdag 20 november verzorgen Rien Donkersloot en Sietze de Vries een (online) Sinterklaasconcert op de orgels van de St.-Joriskerk in Amersfoort. Op het programma staan improvisaties over Sinterklaasliedjes in allerlei stijlen. Er is plaats voor maximaal dertig bezoekers in de kerk. De toegangsprijs is 10 euro. Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is open om 19.30 uur. Aanmelden is verplicht: info@orgelconcertenjoriskerk.nl. Het concert is ook online te volgen via YouTube.

LAUDEN Elke woensdag van 9.00 tot 9.20 uur is er in de Heilig Kruiskerk de lauden. De lauden worden ook wel het morgengebed genoemd en duren ongeveer twintig minuten. ,,Toch”, zegt de organisatie, ,,is het een volwaardige viering en ideaal om de dag mee te beginnen.” Bezoekers kunnen zich, zonder opgave vooraf, iedere woensdag om 9.00 uur bij de lauden aansluiten. Er zijn boekjes waarin de psalmen en gebeden staan afgedrukt.

AVONDGEBED Halverwege de week, elke woensdagavond om 19.30 uur, is er in de kapel van de Bergkerk het avondgebed.

STILTEMOMENTEN In het najaar van 2020 verzorgt de Fonteinkerk stiltemomenten. Op de vrijdagen 13 en 27 november en 4, 11 en 18 december is de kerk open tussen 19.00 en 21.00 uur. Om de stilte van de kerkzaal te ervaren, een kaarsje te branden, een kop koffie of thee te drinken of voor ontmoeting. Tijdens het stiltemoment zijn de actuele voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus van kracht.