Sint Maarten in de Leeuwendalersbuurt, dit jaar zonder meelopende kinderen.
Sint Maarten in de Leeuwendalersbuurt, dit jaar zonder meelopende kinderen. Sint Maarten 2020

Help je wijk de winter door

10 november 2020 om 11:07

Bewoners SZH houden de moed erin

Schothorst, Zielhorst, Hoefkwartier

Vandaag, 11 november, is het Sint Maarten. Hoe vier je dat kinderfeest in coronatijd? Een paar bewoners van het Leeuwendalersplein in Schothorst hebben voor hun buurt wat leuks bedacht. In plaats van groepen kinderen gaat daar vanavond Sint Maarten zélf de deuren langs met een verrassing voor alle kinderen. Dat wordt in de Leeuwendalersbuurt dus toch een feestelijke avond.

Met een beetje aandacht voor elkaar houden we de moed erin.
Helaas moesten vanaf 5 november ook ’t Middelpunt en De Ontmoeting twee weken hun deuren sluiten. Hopelijk kunnen ze op 19 november weer open voor het broodnodige persoonlijk contact, juist ook in coronatijd en binnen de coronaregels. In de tussentijd is bij De Ontmoeting de Buitenbieb en de tuin wél toegankelijk, voor twee personen tegelijk.
Behoefte aan persoonlijk contact met mensen van De Ontmoeting? Bel 033 4562805. Zie verder de kalender.

In de ABC-straten in Schothorst staat sinds maart al een groep bewoners klaar om iets voor hun buren te doen. Heb je hulp nodig, bel of mail dan naar de coördinator van dit buurtinitiatief, Hanneke Scheper, tel. 06 13527753, jascheper@kpnmail.nl. Hulp vragen is voor veel mensen niet gemakkelijk.
Dan helpt het als je weet dat buurtgenoten, zeker in deze tijd, graag iets voor je doen.

Ongetwijfeld zijn er in Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier meer straten en buurten waar de mensen een manier hebben gevonden om contact met elkaar te houden. Woon jij in een buurt waar je buren of jijzelf iets bedacht hebben om samen de moed erin te houden? Laat ons dat weten, dan kunnen we daarover in een volgend artikel schrijven. Alle ideeën zijn welkom en: goed voorbeeld doet goed volgen. Mail naar wbt@wijkzielhorst.nl, wijkraadschothorst@gmail.com of bel met buurtnetwerker Sanja Willems, 0642 495 333. Kun je hulp gebruiken bij uitvoeren van een idee? Of wil je iets doen, maar weet je niet hoe of wat? Ook dat horen we graag.

Samen komen we de winter door!

[Buurtnetwerker:

sanjawillems@indebuurt033.nl,
06-42495333.


Zielhorst:
wbt@wijkzielhorst.nl,
www.wijkzielhorst.nl,
www.facebook.com/
wijkzielhorst033.



Schothorst:
wijkraadschothorst@gmail.com,
www.inschothorst.nl
www.facebook.com/
inschothorst.

Adressen:
De Ontmoeting, De Bekroning 2;
't Middelpunt, Spinetpad 2.



Dit artikel wordt aangeboden door WBT Zielhorst en Wijkraad Schothorst met subsidie van de gemeente Amersfoort/Indebuurt033.