,,Nog altijd wandel ik graag; je denkt na, doet ideeën op, komt tot rust en geniet.”
,,Nog altijd wandel ik graag; je denkt na, doet ideeën op, komt tot rust en geniet.” BDU

‘In ieder mens zit een verhaal’

15 juni 2020 om 10:53

BRUGGENBOUWERS


Tom Dirks (51) wil samen met anderen, jong en oud, actief zijn in en voor de samenleving. Ans Bruins sprak met hem.


[Wie bent u?

,,Ik ben opgegroeid in Twente en woon nu met mijn gezin in Hooglanderveen. Naast mijn werk bij de KRO-NCRV ben ik verslingerd aan vrijwilligerswerk. Ik doe het zelf en stimuleer anderen om zo iets te doen voor de samenleving.”


[Wat doet u dan?

,,Bij de RouletteFM in De Bilt en omgeving begeleid ik jonge mensen bij het vak van radio maken. Iets heel anders is mijn enthousiasme voor de scouting. Zo ben ik betrokken bij de groep in Hooglanderveen. Het omgaan en samenwerken met de jongelui en het buiten zijn in de natuur vind ik waardevol aan scouting. Ik doe dat al tientallen jaren. Verder heb ik enkele taken bij de geloofsgemeenschap St. Joseph en werk ik mee aan Mirakel, het blad van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.”


[Wat houdt uw werk in?

,,Na de studies Journalistiek in Kampen (later Zwolle) en Communicatiewetenschappen in Nijmegen ging ik aan het werk bij de KRO-afdeling Godsdienst. Ik werk voor tv en internet, maar radio heeft mijn liefde en dus ben ik heel gelukkig met het programma Zin in Weekend, op NPO Radio 5.

Luisteren naar de radio prikkelt de verbeelding van de ontvanger door middel van verhalen en geluid. Met een klein team speuren we iedere week naar onderwerpen op het gebied van spiritualiteit. In ieder mens zit een verhaal en zeker in deze coronatijd is er bij de luisteraar behoefte aan diepgang en troost. Wij willen de luisteraar bagage meegeven, inspiratie uit al die levensverhalen die verteld worden.”


[Waar vindt u inspiratie?

,,Al die ervaringen van mensen die ik aan het woord laat, doen ook iets met mij. Bovendien houd ik van muziek en kies ik voor Zin in Weekend passende muziek uit. Verhalen van mensen vormen de rode draad in mijn leven en ik vul er als het ware mijn eigen rugzak mee. Dat heb ik ervaren bij KRO De Wandeling waarbij ik op mooie plekken kwam in heel Nederland.

Nog altijd wandel ik graag; je denkt na, doet ideeën op maar komt ook tot rust en je geniet, zelfs in je eigen nabije omgeving. Wie deze zomer in eigen land blijft, zal dat zeker ontdekken.”


[Zin in Weekend NPO Radio 5 is iedere zaterdag- en zondagavond te beluisteren tussen 18.00 en 19.00 uur.