Winkelketen Sneakers vraagt faillissement aan

16 juni 2020 om 13:38

AMERSFOORT Schoenenwinkelketen Sneakers heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt RTL Z, na inzage in een brief van de onderneming aan zijn franchisenemers. De aanvraag wordt dinsdag behandeld door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Sneakers heeft in Amersfoort een winkel aan de Langestraat 15.

Sneakers heeft ruim veertig vestigingen en een onlinewinkel. Het bedrijf werd in 1997 opgericht. Ongeveer de helft van de vestigingen betreft winkels van franchisenemers, die zeggen door te willen gaan. De eigen vestigingen van Sneakers zijn dicht. Op het hoofdkantoor in Waalwijk werken zo'n 250 mensen.


Duizendste elektrische wagentje van Picnic de weg op

AMERSFOORT Online supermarkt Picnic heeft een mijlpaal bereikt: dinsdag gaat het duizendste elektrische wagentje de weg op. De wagentjes reden tot nu toe ruim 12 miljoen elektrische kilometers, waarmee volgens Picnic 1,7 miljoen kilo CO2 is bespaard. Amersfoort is de bakermat van de supermarkt.


De wagentjes zijn speciaal voor Picnic ontworpen en gingen in 2015 voor het eerst de weg op. In de regio Rijnmond rijden er op dit moment de meeste, in totaal 120. Het duizendste wagentje ging dinsdag in Utrecht de weg op. Eerder dit jaar behaalde Picnic een andere mijlpaal. Destijds werd de miljoenste bestelling in Amersfoort bezorgd.