Webinars in het kader van het 25-jarige bestaan van de SGLA

27 oktober 2020 om 11:56

AMERSFOORT Op zaterdag 23 september 1995 werd de Vereniging Samenwerkende Groeperingen LeefbaarAmersfoort (SGLA) opgericht. Een samenwerkingsverband van verschillende bewonersgroeperingen die meer invloed wilden op het gemeentelijke beleid.


De webinars hebben een centraal thema: Wonen en leven in een leefbare stad.
Op 4 november 2020 om 20.30 uur: Is verdichting gelijk aan hoogbouw? Wat is beter voor de leefbaarheid? Een presentatie die wordt verzorgd door Sjoerd Soeters, architect en partner van PPHP. Op 5 november 2020 om 20.30 uur: Moeten bewoners meer worden betrokken bij het stedenbouwkundig proces van hun stad? Urbanist en oprichter van Humankindcity Lior Steinberg gelooft dat we onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren als we meer zeggenschap hebben over hoe onze stad eruitziet.
Op 11 november 2020 om 20.30 uur: De maatschappelijke waarde van groen, wat doet groen voor gezondheid en leefbaarheid.


Deelnemen aan deze webinars kan door een e-mail te sturen naar Chris Mooiweer (bestuurslid SGLA): chrismooiweer@gmail.com. Vermeld als onderwerp 'Webinar SGLA'.


St. Joriskerk op zaterdag- en zondagmiddag open

AMERSFOORT In verband met de aanhoudende coronacrisis zal de St. Joriskerk met ingang van 31 oktober op zaterdag- en zondagmiddag geopend zijn voor publiek. De toegang is vrij. Voor bezoekers gelden de RIVM-richtlijnen; ze krijgen het advies een mondkapje te dragen.


Ook tijdens de eerste coronagolf, in maart/april was de kerk in de binnenstad in de weekenden ’s middags geopend. ,,Die openstelling bleek in een behoefte te voorzien, ook al omdat de reguliere kerkdiensten te maken hadden met restricties", zegt Annet van Goor, externe betrekkingen van de St. Joriskerk. ,,Bezoekers waardeerden het dat de eeuwenoude kerk ook in deze moeilijke tijd een plek bood voor stilte en bezinning." Nu de coronacrisis een nieuwe fase is ingegaan, is besloten om ook in de komende weekenden 's middags de deuren te openen. Op zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur, onder auspiciën van de beheerscommissie. Op zondagmiddag is de kerk tussen 14.00 en 17.00 uur geopend; dan is de organisatie in handen van de Protestantse gemeente Amersfoort.