Vier van de zeven(!) spelers die bovenaan in het klassement terechtkwamen.
Vier van de zeven(!) spelers die bovenaan in het klassement terechtkwamen. Jeroen van der Veer

Ontknoping Latjetrap nadert

15 september 2020 om 12:07

'De competitie was spannend en leefde onder de voetballers'

AMERSFOORT De ontknoping van het eerste seizoen van de Intersport van Dam Latjetrapcompetitie in Amersfoort nadert. In de afgelopen maanden gingen de spelers van alle dertien voetbalclubs uit de gemeente de strijd met elkaar aan en één ding is duidelijk; Amersfoort heeft flink wat scherpschutters rondlopen. Vanavond (woensdag) neemt de kopgroep het tegen elkaar op en op het natuurgras van VVZA wordt duidelijk wie zich de winnaar van de competitie mag noemen.

Jeroen van der Veer

Het was een bijzondere editie van de Intersport van Dam Latjetrapcompetitie, daar is iedereen het wel over eens. De competitie ging vorig jaar rond september van start, maar na slechts een paar afleveringen gooide het coronavirus roet in het eten en leek het erop dat het debuutseizoen in het water zou vallen.


GOED OVERLEG Gelukkig begon begin juli de bal weer te rollen en waren de spelers misschien wel fanatieker dan ooit. Mede door de flexibiliteit van de voetballers én deelnemende verenigingen kon de competitie toch afgerond worden en wordt vanavond de finale opgenomen. Dit gaat gebeuren met maar liefst zes deelnemers, want de lat werd veelvuldig geraakt.
Iedere vereniging mocht twee spelers aanwijzen om mee te doen aan de Intersport van Dam latjetrapcompetitie en de nummers één tot drie zouden een finale spelen. Echter leert het klassement dat Muslu Nalbantoglu (APWC) op één eindigde en er zes spelers de tweede plaats wisten te veroveren. In goed overleg is besloten dat zij allemaal de finale gaan spelen.


KOPLOPER AFWEZIG Toch zal één persoon schitteren in afwezigheid en dat is er niet zomaar eentje. Koploper Nalbantoglu kan woensdagavond niet aanwezig zijn. Erg jammer, vindt de ex-prof: ,,De competitie was spannend en leefde onder de voetballers. Je merkte echt dat Amersfoorters erover spraken en zo'n finale wil je dan natuurlijk ook spelen. Ik had dan zeker aangetoond dat ik terecht op de nummer één positie stond. Ik wens de overige jongens dan ook veel plezier en hopelijk krijg ik de kans dit seizoen wederom mee te mogen doen."


FINALE In de finale, die deze week op www.destadamersfoort.nl wordt gepubliceerd, zullen dus zes spelers te zien zijn: Florian Beltman (Amsvorde), Randy Nieuwenhuijs (VVZA), Rick de Graaf (De Posthoorn), Pim Kers (voormalig speler van AFC Quick 1890 en inmiddels CJVV), Ibrahim el Khalki (voormalig speler van APWC en inmiddels KVVA) en Mozes Hoppenbrouw (Hooglanderveen).


Houd de website deze week in de gaten om te kunnen zien we zich uiteindelijk latjetrapkampioen van het seizoen 2019-2020 mag noemen.


Latjetrap wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Intersport van Dam, Autorijschool Hufman en De Stad Amersfoort.nl.