Afbeelding
ASC Nieuwland

Ontdekker Donny van de Beek ‘apetrots op transfer’

15 september 2020 om 12:26

REGIO ‘Donny van de Beek is opgelucht dat Harm Grevink zijn transfer nog meemaakt’. Zo begint een klein berichtje op de sportpagina van De Telegraaf dat onlangs werd gepubliceerd, naar aanleiding van de overgang van de Ajacied naar Manchester United.


Daan Bleuel


Het bericht gaat over Leusdenaar Harm Greving die te boek staat als de ontdekker van de Nijkerkerveense international. ,,Harm was de scout die me naar Ajax haalde en is -als ik buiten de club om extra trainde- altijd mijn privé-trainer geweest. Hij ligt nu op sterven en had de droom nog te kunnen horen wat de volgende stap in mijn carrière zou zijn. Dat dit is gelukt, maakt me ongelooflijk blij, want Harm is een fantastische man.’’ Tot zover Donny van de Beek over zijn ontdekker.


ERNSTIG ZIEK ,,Donny kreeg door de jaren heen steeds meer succes, Maar hij wilde blijven trainen bij mijn vader. Ik vind het leuk dat hij hem zo openlijk waardeert.’’ Aan het woord is Arnold Greving. Zijn vader is ernstig ziek. En er is ook niets meer aan te doen. ,,Wij zijn er trots op dat hij dit voor elkaar gekregen heeft.’’


AJAX ,,Ik weet niet precies wat mijn vader destijds in Donny zag’’, vertelt Arnold. ,,Wat ik wel zeker weet is dat Donny -als D-pupil van Veensche Boys- al in de belangstelling stond van andere clubs. Met name Vitesse was geïnteresseerd. Mijn vader heeft er bij Ajax op aangedrongen om versneld te handelen. Dat is ook gebeurd. Donny werd uitgenodigd voor een proeftraining.’’ En de rest is historie. Greving: ,,En Donny was ook blij met de Amsterdamse club. Hij was namelijk altijd al een fervent aanhanger van Ajax.’’

Harm Greving werd begin jaren negentig scout voor Ajax. ,,Hij begon ooit als trainer bij Roda’46. En dat deed hij best verdienstelijk. Maar op een gegeven moment kreeg hij de vraag of hij scout bij Ajax wilde worden. Dat heeft hij al met al zo’n 25 jaar gedaan’’, weet Arnold.


Een uitgebreide versie van dit interview is te lezen op www.destadamersfoort.nl Premium.


Voorzitter Remco Reiding stopt bij ASC Nieuwland

AMERSFOORT Remco Reiding stopt per 27 september als voorzitter van voetbalvereniging ASC Nieuwland. ,,Afscheid nemen doet altijd een beetje pijn, maar ik heb andere uitdagingen in mijn leven die nu alle aandacht verdienen”, zegt Reiding.

Reiding was drie jaar bestuurslid, waarvan twee jaar voorzitter. ,,Ik ben van deze club gaan houden”, zegt Reiding. ,,Maar het is goed voor mij en voor de club dat ik nu ruimte maak voor een ander. Ik wens alle leden het allerbeste en mijn opvolger veel succes.” Het bestuur van ASC Nieuwland is Reiding dankbaar voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid. ,,We gaan op zoek naar een vervanger die de club in deze moeilijke tijden kan leiden.”