Recept: Cajun Kipspiesen met Mango Salsa

23 juni 2020 om 09:40

Spiesjes op de BBQ doen het altijd goed en deze zomerse spiesen van kippendijen zijn daarop geen uitzondering. De kruiden en specerijen waar je de kip mee kruidt hebben een beetje pit en de frisse mango salsa is daarop een mooie tegenhanger. Met de bereiding van dit recept kun je direct oefenen met een koelere zone (zie de BBQ tips), waar je spiesen rustig laat garen terwijl je de salsa bereidt.


Ingrediƫnten
- 500 gram Kippendijen
- 2 tl Zout
- 2 tl Gerookt Paprikapoeder
- 2 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Cayennepeper
- 1 tl Uienpoeder
- 1 tl Versgemalen Zwarte Peper
- 1 tl Gedroogde Tijm
- 1 tl Gedroogde Oregano
- 1 Mango
- 1 el Limoensap
- 3 takjes Koriander

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- 6 (houten) Spiesen

Bereiding
Voor dit recept beginnen we met het kruiden van de kippendijen. Meng hiervoor in een ruime kom het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de cayennepeper, zwarte peper, tijm en de oregano.
Snijd vervolgens de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Voeg de blokjes kip toe aan het kruidenmengsel en zorg dat alle kanten worden bedekt met kruiden.
Zet de kom nu aan de kant, zodat de smaken even lekker kunnen intrekken. Ga je houten spiesen gebruiken? Leg deze dan nu ook even in water, dan verbranden ze niet zo snel op de BBQ.
Steek nu de BBQ aan en creƫer hierbij een koelere zone door een deel van je kolenrooster vrij te houden van kolen. Heb je een thermometer in de deksel van je BBQ? Probeer de temperatuur in de BBQ dan zo rond de 160 graden te houden.
Is de BBQ gereed? Rijg dan de stukjes kip aan de spiesen en leg deze vervolgens in de koelere zone op je BBQ rooster (dus niet boven de brandende kooltjes). Sluit de BBQ nu met de deksel en gaar de kip ongeveer 10 minuten.
In die tijd kun je de mango salsa maken. Schil hiervoor de mango en snijd het fruit in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm groot. Doe deze in een kom. Hak nu de blaadjes koriander goed fijn en meng samen met het limoensap door de blokjes mango.
Na 10 minuten is de kip van binnen al aardig gaar en dus is het tijd om ze naar de hetere zone van de BBQ te verplaatsen, waar je de spiesen nog even kunt grillen. Gril ze hier in totaal 8 minuten, waarbij je de spiesen halverwege draait.
Wil je zeker weten dat de kipspiesen gaar zijn? Gebruik dan een kernthermometer. De kerntemperatuur moet minimaal 70 graden zijn.
Haal de spiesen van de BBQ als ze gaar zijn en leg ze op een serveerplank. Schep er al wat van de mango salsa overheen en serveer de spiesen met de rest van de salsa, zodat iedereen deze naar smaak extra kan toevoegen. Eet smakelijk!