Het is nog niet bekend wanneer de Koperhorst weer voor wijkbewoners open gaat.
Het is nog niet bekend wanneer de Koperhorst weer voor wijkbewoners open gaat.

'We zullen doorgaan'

23 juni 2020 om 11:55

Hoe Zielhorst en Schothorst door de coronatijd komen

Ondanks corona ging het zingen in beide wijken door. Rosita van Oosten, dirigent van Zingen zonder Zorgen, stuurde wekelijks een filmpje met een nieuw lied naar haar koorleden. Een van die liederen was natuurlijk ‘We zullen doorgaan!’ Omdat de koorleden elkaar en het samen zingen echt misten, werd er een paar keer in de open lucht gezongen.

Ook het Middelpuntkoor onderhield contact met de leden. Er zijn jarigen bezocht, helaas ook een condoleance. Leden hebben elkaar gebeld en ook per mail contact onderhouden. Ze hebben zelfs een eigen krant in het leven geroepen, het Middelpunt Journaal. Verschillende leden hebben daar een bijdrage aan geleverd met teksten, foto's, gedichten en een update van wat hen nu bezighoudt. Van zingen kan het voorlopig nog niet komen, maar er wordt wel nagedacht over een alternatieve activiteit om even bij te praten en elkaar weer eens te zien. www.facebook.com/middelpuntkoor.

Woonzorgcentrum De Koperhorst kon de afgelopen maanden helaas geen wijkbewoners ontvangen, ook niet voor de dagelijkse warme maaltijd. Gelukkig hoefden de vaste gasten niet op een houtje te bijten: de Koperhorst bezorgt dagelijks bij zeker zestien wijkbewoners een diepvriesmaaltijd. Het is nog niet bekend wanneer de Koperhorst weer voor wijkbewoners open gaat. www.facebook.com/DeKoperhorst.

Ook Inloophuis Schothorst moest vanwege de crisis zijn deuren sluiten. Ook daar vonden de medewerkers een creatieve manier om contact met de ‘inlopers’ te houden.
In april kregen velen van hen een fleurige, gezellige paasgroet aangereikt en rond Hemelvaart ontvingen alle bezoekers en vrijwilligers een kaart met een theezakje, als symbool voor de wens: we hopen je binnenkort weer te zien.


In juli hoopt het Inloophuis, mogelijk beperkt, weer open te gaan. www.facebook.com/inloophuisschothorst.

Wijkcentrum ’t Middelpunt is sinds 2 juni weer open, met de nodige ‘corona-protocollen’. De koffie (uit de pot) en thee zijn weer gratis, dankzij het Buurtbudget en je vindt er dagelijks twee verse kranten. Op ma-, di- en wo-ochtend en op di- en do-middag kun je inlopen in de gerenoveerde Open Huiskamer, de koks van Kitchen Delicious verzorgen 2x per maand een afhaalmaaltijd, STOGA en de naaigroepen zijn weer begonnen. Elke dinsdagmiddag verstrekt het WBT weer informatie over Zielhorst. De tafeltennisgroep hoopt binnenkort ook weer van start te kunnen.

Het Informatiepunt van Indebuurt033 in De Hoeksteen (Klaartje Donzepad 59) gaat vanaf 1 juli weer open: elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur kan men er dan weer terecht met allerlei vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën.



[Dit artikel wordt aangeboden door WBT Zielhorst en Wijkraad Schothorst met subsidie van de gemeente Amersfoort/Indebuurt033.