Afbeelding
Jeroen van der Veer

Draadloze oordopjes in trek bij straatrovers

29 oktober 2019 om 16:16

AMERSFOORT Een zeventienjarige jongen werd zaterdag op het fietspad aan de Ringweg-Kruiskamp van zijn draadloze oordopjes beroofd. Ter hoogte van de Adventkerk kwam hem een scooter tegemoet gereden met daarop twee jongens. Aanvankelijk passeerde de scooter hem, maar kennelijk keerden de jongens even verderop, want het slachtoffer zag dat hij door hen weer werd ingehaald. Even verderop blokkeerden de beide jongens de weg voor hem en dwongen het slachtoffer te stoppen. De daders dreigden geweld te gebruiken en eisten de draadloze oordopjes en het bijbehorende doosje.

Zondagavond werd een negentienjarige jongen op de fiets op het viaduct over de Hanzeboulevard vlakbij het woonwarenhuis Ikea door twee personen op een snorfiets klemgereden en beroofd. Onder bedreiging van geweld moest hij zijn draadloze oordopjes afstaan. De daders gingen er daarna vandoor. In beide gevallen is aangifte gedaan bij de politie. Hoewel de avond daarvoor een vergelijkbare straatroof plaatsvond, onderzoekt de politie de beide zaken los van elkaar.

Winkeldief stoot neus tegen schuifdeur

AMERSFOORT Een winkeldief aan de Arnhemseweg heeft bij zijn vlucht flink zijn neus gestoten vorige week dinsdag eind van de middag. Hij vluchtte de Plus uit en rende tegen de glazen schuifdeur. Hij doorzag vervolgens dat vluchten een kansloze actie was en liep terug in de handen van de beveiliger.