Jaarconcert Hosanna in de Emmaüskerk

29 oktober 2019 om 14:56

AMERSFOORT Onder leiding van dirigent Martin Wernsen houdt muziekvereniging Hosanna uit Amersfoort zaterdagavond 2 november om 20.15 uur haar Jaarconcert. Het thema van de avond is 'Helden!' Hosanna brengt een breed en gevarieerd programma van licht-klassieke muziek tot bigband- en popmuziek met onder andere muziek uit de 'Band of Brothers', en de hits van de Beatles komen voorbij in 'Brilliant Beatles', baritonisten brengen de solo 'Die Zwei Jan Hinnerken'.

SOESTERKWARTIER De Christelijke Muziekvereniging Hosanna is opgericht in 1932 en het enige fanfareorkest in Amersfoort. Al meer dan tachtig jaar verzorgt Hosanna optredens in en buiten Amersfoort. Mark Steenbeek: ,,Daarnaast verzorgen wij muzieklessen aan kinderen, maar ook aan volwassenen. Als bloeiende vereniging zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden om ons orkest te versterken en onze hobby voor het leven te delen. Kom daarom gerust eens langs op een van onze repetitieavonden."
Hosanna en haar Helden, zaterdag 2 november in de Emmaüskerk, Noordewierweg 131. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via secretaris@hosanna.nl of aan de deur. Aanvang 20.15 uur, zaal open om 19.45 uur.

Spoedeisende hulp Meander in RTL-serie

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum is binnenkort te zien in het tv-programma Team Spoedeisende Hulp. In het tweede seizoen van deze serie, die vanaf 31 oktober op RTL 5 te zien is, krijgt de kijker een beeld van de dagelijkse hectiek op de Spoedeisende Hulp.

In de serie worden artsen en verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum gevolgd tijdens hun werkzaamheden op de Spoedeisende Hulp (SEH). Met ruim 35.000 patiënten per jaar, zeventien behandelkamers en tientallen medewerkers behoort de Spoedeisende Hulp van Meander tot de tien grootste SEH's van Nederland. Voor Meander is de deelname een bijzondere ervaring. ,,We voelen ons natuurlijk erg vereerd dat we zijn gevraagd voor deelname aan het nieuwe seizoen", zegt Annette Nyèssen, teammanager van de Spoedeisende Hulp. ,,Wel hebben wij, voordat we akkoord gingen, goed nagedacht over de consequenties voor onze patiënten en medewerkers. Tv-opnames zijn namelijk belastend en een inbreuk op de privacy. De privacy van patiënten, hun naasten en onze medewerkers staat uiteraard te allen tijde centraal."

De eerste aflevering van Team Spoedeisende Hulp verschijnt op donderdag 31 oktober en zal vanaf dan iedere donderdag om 20.30 uur te zien zijn op RTL5.

Juwelen Amersfoortse goudsmit in RTL 4 programma

AMERSFOORT De Amersfoortse goudsmit Max Meijer mag voor het RTL 4 programma Marriage At First Sight alle sieraden en trouwringen leveren. De eigenaar van Jewels Forever en M@X heeft de opnamen voor de uitzendingen in 2020 al achter de rug.