Afbeelding
Politie Midden-Nederland

Politie neemt bibigun en stroomstoot-wapen in

24 september 2019 om 17:20

AMERSFOORT Amersfoortse agenten kregen dinsdagmorgen een melding dat er op de Parelhoenstraat bij het oude zwembad mogelijk gedeald werd. Toen zij ter plaatse kwamen, controleerden zij de aanwezigen op grond van de Opiumwet. ,,Tijdens het doorzoeken van een buddyseat van één van de scooters, troffen wij een stroomstootwapen en een bibigun aan."

De eigenaar werd direct aangehouden voor het in bezit hebben van een nepvuurwapen en het stroomstootwapen. ,,Men beseft nog steeds niet dat als wij een (nep)vuurwapen aantreffen, wij er vanuit gaan dat het echt is. Oftewel dat wij ons eigen vuurwapen trekken om de verdachte aan te kunnen houden.. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt."

Explosie bij voertuigbrand De Berg Zuid

AMERSFOORT Op de Kapelweg is zondagavond een voertuig uitgebrand. De brandweer werd rond 21.40 uur gealarmeerd en eenmaal ter plaatse bleek er half op het gras bij de ingang van een portiekflat een camper volledig in brand te staan. Terwijl de brandweer aan het blussen was, ontstond er een grote explosie. Deze werd vermoedelijk veroorzaakt door een gasfles in de camper. Bij de explosie kwamen metershoge vlammen vrij en een flinke vonkenregen die ook een deel van de nabije boom in brand zette.

De blussende brandweermannen kwamen met de schrik vrij. Ook de omwonende bleven ongedeerd en de portiekflat bleef onbeschadigd. Wel ging de camper volledig in vlammen op.

Ontruiming na vondst wietplantage

AMERSFOORT De Amersfoortse politie heeft donderdagmorgen aan de Coninckstraat tegenover Flint een wietplantage ontdekt. Hoeveel wietplanten er in de woning stonden, is niet bekend. De politie heeft een speciaal team laten komen dat de kwekerij heeft ontmanteld. Of er stroom werd afgetapt is niet bekend.

Wel is volgens getuigen iemand aangehouden. Of het om de bewoner van de woning gaat is niet duidelijk.

Rollerbank op Jan van Riebeeckpad

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagochtend een scootercontrole uitgevoerd langs het Jan van Riebeeckpad. In korte tijd zijn relatief veel bromfietsen gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op constructiesnelheid, gladde banden, remmen, plaats op de weg en of de bestuurder een rijbewijs had.

Er werden ongeveer dertig bromfietsen op de rollerbank gezet. Daarvan waren tien bromfietsen waarvan de constructiesnelheid te hoog lag. Die bestuurders kregen naast een boete ook een WOK-status op de scooter zelf. De bestuurder moet in dat geval dan de scooter opnieuw laten keuren bij een RDW-station.

Afbeelding