4030113_sa15chaostreinstationamersfoort.jpg
4030113_sa15chaostreinstationamersfoort.jpg AS Media

Politie treft kilo drugs aan in Liendert

17 september 2019 om 17:04

AMERSFOORT De politie heeft zondagochtend een naar eigen zeggen 'mooie vangst' gedaan. In de Amersfoortse wijk Liendert is na een achtervolging van een auto die te hard reed, één kilo drugs gevonden.

Dat meldt politie Midden-Nederland op Facebook. Om wat voor drugs het gaat en hoe hard de auto precies reed, is niet bekend.

Naam Centraal Station Amersfoort definitief

AMERSFOORT Er was in de raad twijfel of Amersfoort wel 150.000 euro moest uitgeven voor de naamswijziging van het station, maar de handtekening is al gezet. Volgend jaar draagt het station officieel de naam 'Amersfoort Centraal'.

Diverse politieke partijen (Denk, SP en Amersfoort2014) waren verbaasd dat Amersfoort zoveel geld uitgaf aan de naamswijziging, maar verantwoordelijke wethouder Hans Buijtelaar tackelde de vraag vakkundig. Zo komt de anderhalve ton uit het het budget die gereserveerd is voor de aanpak van het stationsgebied.

Vooral Denk heeft vraagtekens bij het statussymbool: ,,Heel veel mensen in de stad snappen niets van deze naamswijziging", zei Tahsin Bülbül. Toch vind Buijtelaar het een noodzakelijke wijziging. Amersfoort behoort hiermee tot de zeven steden die beschikt over een Centraal Station.

Het is meer dan een aantal letters die veranderen, duidt Buijtelaar. ,,Amersfoort Centraal is zowel een investering als ook markering in een keten van acties die nodig is om ons een relevante positie te geven in het netwerk van steden. In voetbaltermen gesproken: je staat in het linkerrijtje met slechts zeven steden die over een centraal station beschikken. Dat alleen al helpt als als er landelijk over de knikkers wordt gesproken."

Scholen in de Kunst reageert op kritiek

AMERSFOORT Leidinggevenden van Scholen in de Kunst reageren op de kritiek van enkele particuliere muziekscholen in de gemeenteraad.

De zelfstandige muziekondernemers waren op 3 september naar de raadszaal gekomen om kritiek te leveren op de subsidiëring van Scholen in de Kunst. ,,Scholen in de Kunst is geen peperdure muziekschool die geld over de balk gooit, maar een 'expertisecentrum' dat zich inzet voor cultuureducatie en -participatie."

w        Lees het uitgebreide interview met Anton Groot, Niels Veenhuijzen en Glenn ter Veer op        destadamersfoort.nl.

Drie leidinggevenden van Scholen in de Kunst op het dak van het Eemhuis; vanaf links Anton Groot, Niels Veenhuijzen en Glenn ter Veer.
Afbeelding