Afbeelding

Preekfestival op Prinsjesdag

17 september 2019 om 15:35

AMERSFOORT De binnenstad stond gisteren in het teken van het 'Preekfestival', een landelijke manifestatie voor predikanten/theologen.

Op acht locaties in de binnenstad waren tientallen programma's in kerken en kapellen, workshops en lezingen. Er waren honderden predikanten aanwezig.

Met het oog op Prinsjesdag werden enkele 'alternatieve Troonredes' uitgesproken. Karel Smouter, journalist, oud-adjunct hoofdredacteur van De Correspondent en De Nieuwe Koers en docent journalistiek aan o.m. Windesheim en de Universiteit van Amsterdam, verzorgde de eerste alternatieve rede in de St. Joriskerk.

Wijkbrunch tijdens Week van de Ontmoeting

AMERSFOORT Tijdens de Week van de Ontmoeting van 1 t/m 8 oktober vinden er verschillende activiteiten plaats in de stad. Als aftrap van deze week verzorgt Indebuurt033 een Wijkbrunch in de vier Informatiewinkels. Inwoners kunnen elkaar hier ontmoeten en genieten van een gratis brunch.

De Wijkbrunch vindt plaats op dinsdag 1 oktober van 11.00 – 12.30 uur. Aanmelden kan bij de Informatiewinkels of door te mailen naar de Informatiewinkel.

Ga voor locaties en contactgegevens naar: www.indebuurt033.nl/informatiewinkels. Kijk voor een overzicht van de activiteiten op: www.indebuurt033.nl/activiteiten-weekvandeontmoeting.