,,Het stond één dag op Funda, ik heb gelijk de makelaar gebeld met de vraag of we konden bezichtigen
,,Het stond één dag op Funda, ik heb gelijk de makelaar gebeld met de vraag of we konden bezichtigen", vertelt Annemarie. Foto Rinus van Denderen

Van jaren '30 naar modern

17 september 2019 om 16:31

De familie groeit langzaam maar zeker uit de jaren 30-woning in de arbeiderswijk, maar toch is verhuizen niet het eerste waar ze aan denken. Het stel vertelt: ,,Eigenlijk wilden we een andere hypotheek. We hadden tien jaar lang onder water gestaan, nu is de goede tijd om daar eens naar te kijken want de rente is heel laag." Het is uiteindelijk Annemarie die met het idee komt om het huis aan de Willem de Pijperlaan in de Componistenwijk te gaan bekijken. ,,Het stond één dag op Funda, ik heb gelijk de makelaar gebeld met de vraag of we konden bezichtigen", vertelt ze.

VERLIEFD Eenmaal in het huis, wordt het voor Annemarie al snel duidelijk dat dit de plek is waar ze wil wonen. ,,Ik zag een kast in de gang, speciaal voor de jassen. Toen was ik al om. Dat is echt zo'n vrouwending, maar ik dacht gelijk dat ik hier wel wilde wonen." Joris vindt het mooi, maar kijkt er naar eigen zeggen iets realistischer naar: ,,Ik ben daar wat terughoudender in." Dankzij de enorme hoeveelheid ruimte ten opzichte van hun vorige huis, hakt de familie uiteindelijk toch de knoop door: ze gaan verhuizen. Hoewel er al vijf bezichtigingen zijn geweest en één van de geïnteresseerden al een bod heeft uitgebracht, trekt de familie uiteindelijk toch aan het langste eind. Ze brengen een bod uit, dat wordt geaccepteerd en de makelaar zegt de dertien nog geplande bezichtigingen af.

HULP Een paar maanden later zit de familie aan tafel in hun nieuwe huis. Vanaf de lange tafel in de eetkamer vertelt het stel dat ze iedereen aanraden om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. In dit geval kiezen ze voor Buys Makelaars en worden ze ondersteund door Teun Baas. ,,Als je serieus bent moet je een aankoopmakelaar meenemen. Hij heeft gelijk goed geholpen en er ook voor gezorgd dat we ons eigen huis konden verkopen", zegt Joris, ,,Een aankoopmakelaar weet ook echt wat je moet doen om meer kans te maken op het huis dat je wil kopen. Als wij gewoon hadden gekeken en uiteindelijk zelf een bod hadden gedaan, was het heel anders gelopen." Daarnaast wilde de familie bij de koop iemand hebben die let op het budget. Annemarie: ,,Iemand die er verstand van heeft zodat wij niet teveel zouden betalen. Teun vertelde ons hoeveel je maximaal moet bieden, zo wisten we wat reëel is."

GERENOVEERD Voor het bedrag dat ze neertellen, krijgt de familie een huis dat twee jaar geleden compleet gestript is. Het is van top tot teen gerenoveerd, maar niet zo af dat je er niet meer je eigen touch aan kunt geven. ,,We hebben de schutting geplaatst en de plinten, maar ook de muren hier en daar een kleurtje gegeven, want het was allemaal erg wit", aldus Annemarie. ,,We hebben alles geschilderd, dat is voor je gevoel toch fijner, maar dat had niet gehoeven." Ook de kinderen voelen zich als een vis in het water. Zoon Len is als fervent televisiekijker heel blij met het huis. ,,Ik zit graag op de bank of op mijn kamer, want daar heb ik nu ook een tv", vertelt hij trots. Van de ruimte gaat het gezin de komende jaren nog wel even genieten. ,,Vroeger sliepen we op zolder en was het heel krap. Nu slapen we nog steeds op zolder, maar de slaapkamer is nu echt een hotelkamer in vergelijking met ons vorige huis. Je hebt hier lekker de ruimte", vertelt Annemarie lachend. Die ruimte hebben ook de huiskatten Gijs en Kees ontdekt, die niet meer van de zolder weg te krijgen zijn. Hond Wolf vindt alles best, hij heeft lekker zijn eigen plekje in de woonkamer. En doordat de vloer van de woonkamer doorloopt in de tuin, voelt het extra ruim. Joris: ,,Het is één geheel. Nu heb je binnen het gevoel van buiten."

Doordat de vloer van de woonkamer doorloopt in de tuin, voelt het extra ruim.
Ook de kinderen voelen zich als een vis in het water.
Afbeelding