Afbeelding
Wim Lanser

Mysterie verdwenen Stier opgelost

10 september 2019 om 13:34

AMERSFOORT Maandagochtend troffen omwonenden en voorbijgangers de rotonde bij De Kamp leeg aan. Op de plek waar de stalen Stier van achtduizend kilo sinds 2011 staat, lag alleen nog een stalen drol.

Op internet werd volop gespeculeerd over het hoe en waarom van de mysterieuze verdwijning. Het vertrek van de kolos was immers nergens aangekondigd.

Al snel werd gedacht aan een publiciteitsstunt voor festival Into the Woods dat aankomend weekend voor de tiende keer plaatsvindt. Dit gerucht werd door niemand officieel bevestigd. De gemeente, de politie en de organisatie van ITTW hielden de kaken stijf op elkaar.

Dinsdag bevestigde de organisatie van Into the Woods dan toch verantwoordelijk te zijn voor deze ludieke actie. De Stier zal aankomend weekend als pronkstuk en eregast te bewonderen zijn op het festivalterrein in het bos. ,,Het was een ultiem idee en omdat wij dit weekend ons tienjarig jubileum vieren, vonden wij dat het nu moest gebeuren", aldus Maurice van de Berkt. Er zit een duidelijk plan achter de verplaatsing van De Stier, laat de mede-organisator van het festival weten. ,,Pas als iets verdwenen is, ga je het missen."

,,De kosten van deze verhuizing zijn volledig voor onze rekening", laat Van de Berkt nog weten.

Afbeelding