Kroonmaki Amalia bevallen van tweeling

24 april 2018 om 12:27

AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort zijn twee kroonmaki's geboren. „Dat het een tweeling is, maakt deze geboorte extra bijzonder", vertelt dierverzorger Yuma Berends.

De halfaapjes danken hun naam aan het oranje kroontje op hun hoofd. „De moeder van de tweeling heet Amalia, dus dat geeft deze geboorte een extra koninklijk randje", zegt Berends. „Zodra het geslacht van de twee nieuwkomers bekend is, kunnen wij ook voor hen een toepasselijke naam verzinnen." De kroonmaki's wonen samen met de ringstaartmaki's op het Apeneiland.

Internationale belangstelling voor componistenconcours

AMERSFOORT Het finaleconcert van het derde Keuris Componisten Concours vindt zaterdag 12 mei plaats in Flint Amersfoort. Bijna honderd componisten uit 35 verschillende landen gaven gehoor aan de oproep om nieuw werk te componeren voor pianotrio of Jeugd Symfonie Orkest. De zes genomineerde werken worden tijdens het finaleconcert uitgevoerd door professionele musici en het Amersfoorts Jeugd Orkest. De presentatie van de avond in in handen van niemand minder dan Mike Boddé.

De inzendingen kwamen uit alle werelddelen en de leeftijd van de componisten varieerde van 10 tot 76 jaar, maar de vakkundige jury heeft toch een keuze kunnen maken. De zes geselecteerde componisten zijn afkomstig uit Israël, Italië, Taiwan, Slovenië, Hong Kong en Engeland en worden allemaal door het concours uitgenodigd om bij het finaleconcert aanwezig te zijn.
Meer informatie en kaarten: www.keurisconcours.nl.