Afbeelding
Robin van Lonkhuijsen

Twee dagen geen regionaal vervoer door staking

24 april 2018 om 13:46

AMERSFOORT (ANP) Door een landelijke staking rijden er op 30 april en 1 mei geen bussen en treinen van regionale vervoerders. Dat laten de vakbonden FNV en CNV weten.

,,De eerder aangekondigde landelijke staking in het streekvervoer gaat door. Zowel maandag 30 april als 1 mei staken alle regionale vervoerders. Er rijden dan in heel Nederland geen streekbussen. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden die dagen niet", zo meldt FNV.

Een eerder onderhandelingsresultaat tussen de bonden en de werkgevers werd in maart door de vakbondsleden afgewezen. De werkgevers vinden hun bod, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en ,,goede afspraken over de werkdruk", afdoende. Maar werknemers zijn ontevreden over de manier waarop de loonsverhoging wordt opgebouwd en willen dat de toezeggingen rondom de werkdruk concreter worden.

De CAO geldt voor 12.000 werknemers, waaronder buschauffeurs, machinisten en bagagehandelaars op Schiphol. Volgens een woordvoerder van FNV sluiten ook werknemers zich aan die vallen onder een andere vervoers-cao, circa duizend werknemers.