Vincent Vis (20) maakt indruk op internationaal festival in Riga

23 april 2018 om 18:53

AMERSFOORT Student Vincent Vis (20), winnaar van ZomerOndernemer 2017, maakte vorige week indruk op het International Student Company Festival (ISCF) in Riga. Tussen honderd ondernemende jongeren uit dertien verschillende landen presenteerde Vincent zijn bedrijf SmartCompare. ,,Het was fantastisch om mee te maken en ik heb veel geleerd", aldus de ambitieuze ondernemer.

Het ISCF (9, 10 en 11 april) is een van de grootste evenementen voor student-ondernemers in Europa. Vincents deelname aan ISCF had hij te danken aan zijn winst vorig jaar tijdens ZomerOndernemer. Daar zette hij de eerste stappen op weg naar zijn bedrijf: SmartCompare. ,,ZomerOndernemer bood mij een omgeving waar ik mezelf eindelijk kon ontplooien. Mede dankzij de adviezen en netwerkmogelijkheden, sta ik waar ik vandaag de dag sta."

SmartCompare gaat jongeren helpen om een studie te vinden die écht bij ze past. ,,Teveel jongeren haken tijdens hun studie af en daar wil ik iets aan doen. Mijn eerste idee was een vergelijkingssite voor samenvattingen en ander studiemateriaal. Ondertussen hebben we de applicatie uitgebreid met een studiecheck. Door gerichte vragen te stellen kunnen studenten ontdekken welke studie of beroep past bij hun interesses, persoonlijkheid en ambities. Zo kunnen ze een veel betere afweging en studiekeuze maken."

ZomerOndernemer laat jongeren van 15 tot 23 jaar ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Ook komende zomer kunnen jongeren weer gratis meedoen aan ZomerOndernemer, dankzij de steun van landelijke sponsoren, gemeenten en het regionale bedrijfsleven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. Er is plek voor maximaal deritig deelnemers.

Schaapscheerders- feest op 'De Vosheuvel'

AMERSFOORT De Vosheuvel houdt woensdag 2 mei van 11.00 tot 16.00 uur een schaapscheerdersfeest.

Op deze dag is er van alles te doen voor jong en oud. De schapen worden geschoren en de hoefjes worden weer netjes geknipt en geveild. Een ervaren scheerster zal vertellen over het hoe en waarom van het scheren en laat het publiek uitgebreid zien hoe dit in zijn werk gaat. Op de achtergrond zal er gezellige live muziek te horen zijn die de sfeer zeker zal verhogen.

De entree voor deze speciale dag zal 2,50 euro per persoon bedragen, eenmaal binnen zijn bijna alle kinderactiviteiten gratis.

Voor de kinderen zijn er meerdere leuke activiteiten te doen. Ze kunnen o.a. met wol knutselen en buiten kan een ritje worden gemaakt met de ponykar.

Stadsboerderij de Vosheuvel, Heiligenbergerweg 187 Amersfoort.