Jan Smit zal het Sterren Muziefeest op het Plein presenteren.
Jan Smit zal het Sterren Muziefeest op het Plein presenteren. Paul Bergen

Groot muziekfeest op De Hof

24 april 2018 om 11:36

Artiesten van Nederlandse bodem

AMERSFOORT Al langere tijd joeg Amersfoort op het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' en eindelijk is het gelukt. Hierdoor zullen tal van bekende Nederlanders op woensdag 20 juni op de Hof een feest houden. Dit wordt opgenomen door de AVRO TROS en zij zullen het spektakel op televisie uitzenden. ,,Dit is schitterende reclame voor de binnenstad."

Jeroen van der Veer

Vrijwel alle seinen staan inmiddels op groen en daarom kon afgelopen vrijdag het nieuws naar buiten gebracht worden. Op woensdag 20 juni zullen ruim 10.000 mensen kunnen genieten van Nederlandse meezingers. ,,Ik verwacht dat De Hof op een gegeven moment gesloten moet worden", laat kartrekker Maicel van den Heuvel weten.

PROMOTIE De eigenaar van Gaycafé Lapart is initiatiefnemer om het Sterren Muziekfeest op het Plein naar Amersfoort te halen en de voorzitter van de horecavereniging is maar wat blij dat het daarin geslaagd is. Al drie jaar is Van den Heuvel met anderen bezig om het muziekevenement naar de binnenstad van Amersfoort te halen. ,,Elf jaar geleden was het hier ook en dat was toentertijd enorm succesvol. Wij vonden dat dit nog een keer moest gebeuren en daarom hebben we er werk van gemaakt."

En met succes. Van den Heuvel kreeg de gemeente en ondernemers op het plein achter zich en sindsdien kwam het allemaal in een stroomversnelling. Beide partijen zullen geld moeten neerleggen voor het feest, maar dat is het volgens Van den Heuvel waard: ,,De AVRO betaalt de artiesten, het licht en het geluid. De rest komt voor onze rekening, maar het is een enorme promotie voor de binnenstad. The Passion was op het Eemplein en de scenes waren buiten het centrum opgenomen. Dat zal woensdag 20 juni wel anders zijn."

DUIZENDEN BEZOEKERS Op de vraag of Amersfoort de landelijke publiciteit nodig heeft, begint de eigenaar van Lapart te lachen: ,,Amersfoort trekt steeds meer toeristen aan en dat is geweldig. De toeristen zijn de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Maastricht zat en komen naar plaatsen zoals Amersfoort. Leuke en gezellige steden en wij merken echt dat ze steeds meer naar hier komen. Dat is ook wel te begrijpen, want het is hier fantastisch. Door dit muziekfeest komt de stad nog meer in the picture en dat is altijd goed."

Het feest wordt gehouden van 20.30 tot 23.00 uur en er worden duizenden mensen verwacht. ,,De hele Hof moet en gaat leeg. Terrassen zullen naar binnen gehaald worden en alles staat in het teken van het Sterren Muziekfeest. Per vierkante meter mogen er 2,7 mensen op de Hof. Ik verwacht dus 10.000 tot 15.000 liefhebbers. Meer mensen mogen er in verband met veiligheid niet op."

SPEKTAKEL Voor de mensen die niet meer op De Hof kunnen en toch willen genieten van bijvoorbeeld Jeroen van der Boom, Jan Smit, Sieneke, Frans Duijts, Django Wagner en Samatha Steenwijk, gaat Van den Heuvel op het Lieve Vrouwekerkhof een metersgroot scherm plaatsen. ,,Op die manier heb je in de binnenstad twee feestjes, maar op De Hof is het echte spektakel."